• Jaunais Opel Corsa svērs mazāk kā 1000 kg

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    16. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Sestās paaudzes Opel Corsa pamatā ir pilnīgi jauns dizains, kas ir pamats efektivitātes uzlabošanai. Corsa svinēs savu pirmizrādi pirms šī gada beigām. Neatkarīgi no tā, vai tā ir darbināma ar dīzeļdegvielu, benzīnu vai – pirmo reizi – ar elektrību, katra jaunā Corsa ir ieguvēja no samazinātā svara: uzlabojas braukšanas dinamika un samazinās degvielas patēriņš.

    Nākamās paaudzes vieglākā versija nepārsniedz maģisko 1000 kilogramu atzīmi – neskaitot vadītāju, piecdurvju versija sver tikai 980 kg. Salīdzinot ar iepriekšējo modeli, šī modeļa paaudze ir par 108 kg vieglāka. Tas ir aptuveni 10% svara ietaupījums, lai gan jaunajam modelim ir līdzīgs garums – 4,06 metri. Tik liela svara samazināšana, saglabājot līdzīgus izmērus, ir ievērojams attīstības sasniegums, kas dod tiešu labumu klientam.

    Multienerģijas platforma ļauj izmantot dažādas piedziņas sistēmas

    Inteliģentais vieglā svara dizains sākas datorā, izmantojot jaunākās virtuālās izstrādes metodes. Corsa ir zaudējusi tik daudz svara, pateicoties dažādu tērauda marku un savienojumu metožu īpašai izmantošanai. Tās ietver konsekventu īpaši augstas stiprības tēraudu izmantošanu, kā arī slodzes punktu, savienojumu, struktūras un formas optimizāciju. Salīdzinot ar iepriekšējo modeli, daļēji nokomplektēta virsbūve ir par 40 kg vieglāka.

    Nākamā Corsa ir balstīta uz jauno daudzfunkcionālo platformu mazajām un kompaktajām automašīnām, kas ļauj izmantot dažādas piedziņas sistēmas. Klienti var izvēlēties starp iekšdedzes dzinējiem vai pilnībā elektrisko versiju.

    Īpaši vieglais alumīnija dzinējs, kā arī priekšējo un aizmugurējo asu optimizācija arī veicina zemo kopējo svaru. Īpaši kompaktais trīs cilindru benzīna dzinējs sver apmēram par 15 kg mazāk nekā iepriekšējās paaudzes līdzinieks. Ļoti neparasts mazo automobiļu segmentā ir jaunās Corsa alumīnija motora pārsegs, kas, lai gan ir garāks, ietaupa 2,4 kg salīdzinājumā ar iepriekšējā modeļa tērauda pārsegu. Jaunā optimizētā sēdekļu struktūra ietaupa 10 kg – 5,5 kg priekšā, 4,5 kg aizmugurē. Visu uzlabojumu kopums rada svara samazinājumu, kas apvienojumā ar optimālu aerodinamiku un efektīviem dzinējiem ļaus ievērojami samazināt degvielas patēriņu un CO2 emisijas.

    Kopš ieviešanas 1982. gadā Opel Corsa ir bijusi tendenču noteicēja, bestsellers un favorīte miljoniem cilvēku. Kopš tā laika ir uzbūvētas vairāk nekā 13,6 miljoni Corsa automašīnas. Sestā paaudze šobrīd gatavojas ražošanai un būs pieejama Latvijā šī gada beigās. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē