• Jaunais Renault Megane R.S. Trophy-R labo Nirburgringas trases rekordu

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    22. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Renault Media
    Renault spoži prezentējuši jauno Megane R.S. Trophy-R. Tas ir turpinājums stāstam, kas aizsākās pirms 15 gadiem. Tāpat kā priekšgājēji, šis auto uzstādījis jaunu rekordu (07'40''100) Nordschleife trasē priekšpiedziņas ielas automašīnu kategorijā.

    Lai gan Renault Megane R.S. Trophy-R aprīkots ar tādu pašu 300 ZS dzinēju kā standarta Trophy modifikācija, auto ir par 130 kg vieglāks, ar labāku aerodinamiku, un tam radikāli uzlabota šasija labākai saķerei ar ceļu. Rezultāts ir elpu aizraujošs – Nirburgringas trases Nordšlaifes konfigurācijā tas uzstādīja jaunu rekordu priekšpiedziņas ielas automašīnu kategorijā, nobraucot 73 apļus un 20 832 km (07'40''100).

    Megane R.S. un Nirburgringas stāsts ilgst vairāk nekā desmit gadus. Tas aizsākās 2008. gadā ar pirmo rekordu priekšpiedziņas ielas automašīnu kategorijā: Megane R.S. R26 paveica apli 8 minūtēs un 17 sekundēs. Šis rezultāts pēc 3 gadiem tika pārspēts ar otrās paaudzes Megane R.S. versiju, kuru vadīja Renault testa pilots Lorāns Hurgons (8'07''97). 2014. gadā viņam pirmo reizi izdevās iekļauties 8 minūtēs (7'54''36), pilotējot Megane III R.S. Trophy-R versiju. Hurgons bija pie pēdējās paaudzes Megane R.S. Trophy-R stūres, arī uzstādot jauno latiņu, kas ar katru gadu kļūst arvien grūtāks uzdevums.

    Renault Megane R.S. Trophy-R būs pieejams ierobežotā skaitā – vien pāris simtos eksemplāru, un pārdošanā nonāks 2019. gada beigās.

    Megane R.S. Trophy-R pirmo reizi plašākai publikai būs skatāmi 2019. gada 24. maijā, piektdienā pirms Monako Grand Prix posma, un pie stūres šiem auto būs Renault F1 komandas braucēji Daniels Rikjardo un Niko Hulkenbergs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē