• Jānis Baumanis startēs Neste WorldRX of Rīga ar Projekt E auto

    World RX of Riga
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    10. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jānis Baumanis
    Foto: FIAWorldRallycross.com
    Jānis Baumanis
    Vadošais Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis apstiprinājis, ka piedalīsies gaidāmajās Neste World RX of Rīga sacensībās, startējot jaunizveidotajā Projekt E elektroautomašīnu klasē.

    «Ar prieku varu paziņot, ka piedalīšos Rīgas posmā ar Project E automašīnu Ford Fiesta ERX. Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu sēsties automašīnā un sacensties lieliskajā Biķernieku trasē,» teikts pilota paziņojumā. «STARD mašīnu ir ievērojami uzlabojuši kopš pagājušā gada, kad to izmēģināju.»

    Projekt E ir jaunizveidota ieskaite pasaules rallijkrosa čempionātā (World RX), kurā dalībnieki sacenšas ar elektromašīnām, kurās jaudas agregātus nodrošina Austrijas kompānija STARD. Pirmās sacensības šajā klasē notika Zviedrijas posmā, kas atklāja šā gada World RX čempionātu. Pirmajās elektrisko automašīnu sacensībās uz starta izgāja vien trīs dalībnieki, uzvaru svinot pieredzējušajam amerikānim Kenam Blokam.

    Rīgas posmā startētāju šajā klasē būs vairāk, jo bez Jāņa Baumaņa par dalību Projekt E ieskaitē šonedēļ paziņoja arī francūzis Sirils Reimons, kuram arī ir ievērojama WorldRX pieredze.

    Jānis Baumanis pirms sezonas atsākšanās panāca vienošanos par startēšanu KYB Team JC sastāvā prestižajā Supercar klasē, taču ar Covid-19 pandēmiju saiatītu sponsorēšanas problēmu latviešu pilots dēļ uz starta tā arī neizgāja. Īsi pirms sezonas sākuma tika paziņots, ka Jāņa vietā brauks Matiass Ekstroms, kurš World RX kopvērtējumā pēc četriem posmiem ieņem otro vietu. Otrs KYB Team JC pilots, zviedrs Robins Larsons kopvērtējumā ir sestais.

    «Protams, tas ir skumji, ka es nevaru aizvadīt pilnu World RX čempionāta sezonu, kā tas bija sākotnēji ieplānots, taču tāda ir dzīve un es ceru, ka visi saprot, ka šā brīža situācija pasaulē ir sarežģīta. Tāpēc es ļoti gaidu ProjektE sacensības Rīgā,» saka Baumanis.

    Neste World RX of Rīga ietvaros notiks divi pasaules rallijkrosa čempionāta posmi – sestdien, 19. septembrī, viens un svētdien, 20. septembrī, otrs. Bez Supercar un Projekt E klases braucējiem Biķernieku trasē sacenstīsies arī Eiropas rallijkrosa čempionāta Supercar klases dalībnieki.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē