• Internetā veicot transportlīdzekļa īpašnieka maiņu, tehniskā pase tiks atsūtīta pa pastu

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    25. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    CSDD, turpinot attīstīt attālināti pieejamo pakalpojumu klāstu, vienu no visplašāk izmantotajiem transportlīdzekļu reģistrācijas e-pakalpojumiem – īpašnieka maiņu – papildinājusi ar iespēju reģistrācijas apliecību saņemt pa pastu. Tādējādi šo pakalpojumu turpmāk pilnībā varēs saņemt attālināti.

    Līdz šim tikai pārdevējs varēja noformēt īpašnieka maiņu, neizejot no mājām, bet pircējam bija jādodas uz CSDD, lai saņemtu jaunu transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Līdz ar jaunajām izmaiņām arī pircējs varēs e.csdd.lv pieteikt jaunās reģistrācijas saņemšanu un piegādi pa pastu uz sev vēlamo adresi Latvijā.

    Lai veiktu transportlīdzekļu īpašnieku maiņu e-pakalpojumos, ir jāveic tikai trīs vienkārši soļi:

    1. Pircējs e.csdd.lv https://e.csdd.lv/iptiesmaina/ izdara atzīmi (pieteikumu) par to, ka viņš vēlas iegūt īpašumā konkrētu transportlīdzekli. Informācija par pieteikumu tiek nosūtīta reģistrētajam transportlīdzekļa īpašniekam uz viņa e.csdd.lv reģistrēto e-pastu.
    2. Pārdevējs 5 dienu laikā e.csdd.lv https://e.csdd.lv/iptiesmaina/ pēc pircēja pieteikuma saņemšanas e.csdd.lv apstiprina īpašnieka maiņu. Ja transportlīdzeklis nav noņemts no uzskaites atsavināšanai, vienlaikus ar īpašnieka maiņas apstiprināšanu tiek noformēta arī šī darbība. Ar pārdevēja apstiprinājumu īpašuma tiesības uz transportlīdzekli tiek nodotas pircējam. Informācija par īpašnieka maiņas apstiprinājumu tiek nosūtīta pircējam uz viņa e.csdd.lv reģistrēto e-pastu.
    3. Pircējs e.csdd.lv https://e.csdd.lv/pietregapliec/ noformē iesniegumu jaunas reģistrācijas apliecības saņemšanai un norāda adresi, uz kuru vēlas saņemt šo dokumentu.

    Pakalpojums pieejams tikai sūtījumiem Latvijas teritorijā. Reģistrācijas apliecība tiek sūtīta kā vienkāršs pasta sūtījums; papildus izmaksas par šo pakalpojumu – 1,98 eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē