• Ikoniskajam MINI – 60! No mistera Bīna līdz entuziastu klubiem visā pasaulē (FOTO)

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    24. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    2019.gads MINI pasaulē ir īpašs, jo šogad aprit 60 gadi, kopš dienasgaismu ieraudzīja pirmais mazā auto modelis. MINI virsbūve, krāsas un dizains dažiem var šķist pārāk izaicinošs un nepiemērots ikdienas gaitām, taču citiem tas ir dzīves stils, stāsta “Inchcape Motors Latvia” MINI zīmola vadītājs Imants Bitmets.

    MINI entuziasti dažādās pasaules valstīs dibina auto klubus, kuros līdzīgi domājošie auto fani satiekas, apspriež jaunumus un dodas kopējos izbraucienos.

    “Ja sākotnēji MINI tika ražots kā ekonomisks, visiem pieejams pārvietošanās līdzeklis, tad gadu gaitā tas ir kļuvis par vienu no ikoniskākajiem zīmoliem pasaulē. Pēdējos gados šo auto popularitāte tikai pieaug. Savukārt mēs šobrīd piedāvājam akciju diviem modeļiem – MINI “Countryman” un MINI “Clubman”,” stāsta “Inchcape Motors Latvia” pārstāvis.

    Nenoliedzami, Lielbritānija ir vieta, ar kuru MINI asociējas visvairāk. Tam par iemeslu varētu būt gan fakts, ka tā ir auto dzimtene un katrā suvenīru veikaliņā iespējams iegādāties mazu MINI modeli. Bet varbūt lielu lomu auto identitātes veidošanā ir bijusi savulaik populārajam televīzijas seriālam “Misters Bīns”, kura galvenais varonis pārvietojas ar MINI automobili.

    Tomēr auto fani ir sastopami ne tikai Lielbritānijā, bet arī daudzās citās pasaules valstīs, tostarp Amerikas Savienotajās Valstīs, kur MINI klubi darbojas gandrīz katrā štatā.

    Turpinot atzīmēt MINI 60 gadu jubileju, “Inchcape Motors Latvia” piedāvā ieskatu tajā, ar ko nodarbojas MINI klubi dažādās pasaules valstīs.

    “Minimania” Latvijā

    Latvija nav izņēmums – arī mums ir savs MINI klubs “Minimania”. Klubs dibināts 2010.gadā, ar domu vienviet apvienot līdzīgi domājošus MINI entuziastus.

    Ik gadu “Minimania” komanda organizē dažādus ar MINI saistītus pasākumus, kuros aicināti piedalīties visi biedri. Klubs šā gada sezonu atklās jau 27. aprīlī ar īpašu sezonas atklāšanas braucienu. Galamērķis atrodas Tukuma pusē, atpūtas kompleksā “Valguma Pasaule”, kur brauciena dalībnieki vienosies kopīgā pavasara talkā. Tomēr pasākumi nav vienīgā priekšrocība.

    Pagājušajā gadā norisinājās četri braucieni – uz Talsiem, Bausku, Irbenes lokatoru un uz Valmieru. Braucienos parasti piedalās seši līdz desmit klasiskie MINI un 25–40 MINI, kuri dēvējami par jaunajiem, jo ražoti pēc 2000.gada.

    “Minimania” valdes priekšsēdētāja Linda Rutule atklāj, ka tiek plānots arī grandiozs pasākums visiem MINI mīļotājiem, lai nosvinētu apaļo dzimšanas dienu.

    MINI Lielbritānijā – “British MINI Club”

    Arī MINI dzimtenē, Lielbritānijā, “British MINI Club” biedri tiek lutināti ar dažādiem pasākumiem un aktivitātēm, kurus sapratīs un spēs novērtēt vien īsti auto entuziasti. Tomēr briti pasākumus organizē ar krietni lielāku vērienu.

    Tā 12. maijā klubs aicina savus biedrus piedalīties ikgadējā “MINI Dienā Himlijholā”, kur auto īpašnieki aicināti pieteikt savu auto MINI skatē un, iespējams, pat iegūt balvu. Organizatoru vēlas sapulcēt kopā pēc iespējas vairāk MINI īpašniekus ar saviem auto no dažādām desmitgadēm, tādā veidā parādot ikoniskā MINI dizaina pārvērtības un laika gaitā veiktos uzlabojumus.

    Tomēr “MINI Diena” nav tikai saviesīgs pasākums, kurā izrādīt savu un apskatīt citu MINI īpašnieku auto. Tā arī ir vieta, kur interesentiem būs iespēja pārdot un iegādāties “jaunus” spēkratus, dalīties pieredzē un stāstos, iegādāties nepieciešamās auto rezerves daļas un beigu beigās labi pavadīt laiku līdzīgi domājošo vidū.

    Jāmin, ka ik gadu “British MINI Club” četros galvenajos pasākumos pulcē apmēram 15 000 apmeklētāju.

    MINI klubs – ikvienā ASV štatā

    Neskatoties uz to, ka MINI automašīnas lielā mērā asociējas ar Eiropu, arī Amerikā gadu gaitā ir izveidojusies liela zīmola entuziastu kopiena. Gandrīz katrā štatā iespējams atrast MINI klubu, kurā tāpat kā citur pasaulē var satikt domubiedrus un mesties dēkās kopā ar savu iemīļotu auto.

    Interesanti, ka viens no MINI klubiem Amerikā “Mini Owners of America Los Angeles” tika dibināts jau tālajā 1964.gadā. Klubs tika izveidots ar domu popularizēt sportu, veicināt izglītību un labdarību, to visu centrējot ap šķietami mazo, bet ņipro MINI. Arī tagad, piecas desmitgades vēlāk, “Mini Owners of America Los Angeles” turpina iesākto un nepārtraukti organizē izbraucienus kluba biedriem, piedalās auto skatēs un aktīvi uztur komunikāciju biedru vidū.

    Nenoliedzami, ka kopš dienas, kad MINI pirmo reizi izbrauca no ražotnes 1959.gadā, auto ir piedzīvojis gan vizuālas, gan tehniskas izmaiņas, tomēr sekotāju pulks šim ikoniskajam zīmolam tikai turpina pieaugt. Vai tā ir Eiropa, MINI dzimtene Lielbritānija, Amerikas Savienotās Valstis vai Latvija, lielā daļā pasaules valstu ir iespējams atrast savus MINI domubiedrus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē