• Igaunijā Sesks izcīna pirmo uzvaru JWRC klasē; kopējā ieskaitē triumfē Tanaks

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    6. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis šajā nedēļas nogalē Igaunijā triumfēja pasaules rallija čempionāta (WRC) posma junioru klasē, kamēr kopējā ieskaitē uzvaras laurus plūca mājinieku favorīts Ots Tanaks.

    Svētdien ar sešiem ātrumposmiem noslēdzās vēsturē pirmais WRC posms Igaunijā. Pirms pēdējās dienas līderis JWRC klasē bija mājinieks Roberts Virve, kurš par 11,2 sekundēm apsteidza Sesku.

    Pirms 14. no 17 ātrumposmiem Virves ekipāžas pārsvars pār Sesku bija 5,3 sekundes, taču dienas trešajā dopā plīsa igauņa spēkrata riepa. Turpinājumā Sesks pārņēma līderpozīciju, kuru nosargāja līdz pat rallija finišam. Liepājnieks ir pirmais latvietis, kurš uzvarējis JWRC posmā.

    WRC posms Igaunijā bija sezonas ceturtais etaps un pirmais pēc gandrīz pusgada pārtraukuma. Arī Latvijai bija iespēja šovasar uzņemt WRC posmu, taču dažādu iemeslu dēļ cīņa par prestižo sacensību rīkošanu netika turpināta.

    Savukārt junioriem posms Igaunijā bija WRC sezonas otrās sacīkstes šajā ieskaitē. Sezonas pirmajā posmā Sesks un Francis izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai zviedram Tomam Kristensonam, kurš šajā nedēļas nogalē Igaunijā izstājās. Pasaules Junioru čempionātā šogad paredzēts posms arī Sardīnijā (8.-11.oktobris).

    Pērn Seskam bija debijas gads, pasaules junioru čempionātā braucot ar priekšpiedziņas Ford Fiesta R2 automašīnu. JWRC klasē 25 ātrumposmos Seska ekipāžai izdevies finišēt labāko trijniekā, ātrumposmos uzvara gūta trīs rallijos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē