• Ielu drifts – Vidzemē par agresīvu braukšanu pie atbildības saukti 14 jaunieši

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Flickr / Viktor Pavlol
    11.janvārī, pārgalvīgi autovadītāji – adrenalīna mednieki – nodarbojušies ar “driftēšanu” pilsētas apļos un lielajos stāvlaukumos, tostarp pie Jāņa Daliņa stadiona un Vidzemes olimpiskā centra stāvlaukumā, apdraudot sevi un pārējos ceļu satiksmes dalībniekus. Policija atgādina, ka agresīva braukšana ir likumpārkāpums, kas ir aktuāls visās sezonās, un var novest pie traģiskām sekām.

    11.janvārī, Valmierā un Cēsīs Valsts policija, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, īsā laika posmā uzsāka 14 administratīvo pārkāpumu procesus par agresīvu transportlīdzekļa vadīšanu, kas izpaudās kā apzināta sānslīdes radīšana un pilnīga ceļu satiksmes noteikumu prasību ignorēšana.

    Valmierā reģistrēti astoņi pārkāpumi, bet Cēsīs seši pārkāpumi. Jāpiebilst, ka lielākā daļa jauniešu savu pārkāpumu atzina un apzinājās par ko tiek saukti pie atbildības.

    Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par agresīvu braukšanu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70–280 eiro un 6 soda punktus.

    Nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām.

    Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks uzsver: “Ielas, rotācijas apļi un stāvlaukumi ir paredzēti pilsētas satiksmei, un šāda braukšana rada apdraudējumu pārējiem satiksmes dalībniekiem, kā arī potenciāli var radīt infrastruktūras bojājumus. Par iespējām pārbaudīt braukšanas prasmes slidenajā ziemas sezonā un apgūt drošu braukšanu, aicinām autovadītājus vērsties pie jomas speciālistiem, speciāli aprīkotās trasēs.”

    Valsts policija atgādina, ka agresīva braukšana ir apzināta vadītāja ļaunprātīga rīcība, pārkāpjot tiesību aktos noteikto kārtību ceļu satiksmē, kas rada bīstamību ceļu satiksmes kustības drošībai un apdraudējumu citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

    Aicinām iedzīvotājus aktīvi ziņot par šādiem pārkāpumiem, fiksējot pārkāpumus videoiekārtās, un tos iesniegt Valsts policijā jautājuma lemšanai par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu. Lai šādos gadījumos policija varētu reaģēt pēc iespējas operatīvāk, ir jāzvana Valsts policijai – 110.

    Valsts policija atkārtoti aicina ikvienu transportlīdzekļa vadītāju izvērtēt savu braukšanas kultūru, nebūt pārlieku pārgalvīgiem, ievērot savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa, un neapdraudēt sevi un apkārtējos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē