• Grožāns: ja paklausās komandas, tad visi šosezon kļūs par F1 čempioniem

    Aktuāli
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    4. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Haas F1 team
    Franču F1 pilots Romēns Grožāns (Haas F1 Team) ieteicis neizmantot pirmo testu rezultātus sezonas prognožu veidošanai, jo tie neparāda reālo potenciālu un spēku samērus.

    “Ja paklausās ziņas no komandām, tad var rasties iespaids, ka sezonas beigās visas kļūs par pasaules čempioniem, jo visiem ir lieliskas mašīnas,” franču pilotu citē specializētais portāls F1i. “Šobrīd nav iemesla analizēt, kādu spēli kurš spēlē, svarīgi ir just komandas progresu. Visu redzēsim Melburnā.”

    Pirmssezonas testu noslēdzošajā sesijā Barselonas trasē ātrāko apļa laiku uzrādīja Ferrari komandas līderis Sebastjans Fetels, bet tikai 0,003 sekundes no viņa atpalika pašreizējais F1 čempions Lūiss Hamiltons (Mercedes). Pie dienas ātrākā rezultāta iepriekšējās sesijās tika arī spānis Karloss Sainss (McLaren), krievs Daņiils Kvjats (Toro Rosso) un Šarls Leklērs (Ferrari).

    Arī britu F1 čempions norāda, ka testu rezultāti nedod pilnībā objektīvu ainu. “Domāju, ka starpība starp mums un Ferrari ir apmēram pussekunde,” saka Hamiltons. “Mums ir jāizanalizē milzīgs datu apjoms. Palicis maz laika, bet mēs mēģināsim atrast labākos regulējumus. Pagaidām nezinām, kāda ir mūsu pozīcija komandu hierarhijā, jo testos katram bija savs režīms. Taču Ferrari pavisam noteikti ir ātrākā komanda. Ar viņiem mums būs vissmagākās cīņas. Uzvarēt viņus būs grūtāk nekā iepriekšējos gados.”

    Tajā pašā laikā pastāv uzskats, ka testos komandas apzināti spēlē paslēpes un nedemonstrē visas bolīdu iespējas, un viena no tādām komandām ir tieši Mercedes.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē