• Gatavs smagam darbamOpel prezentē jauno Movano

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    16. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ar jauno priekšdaļas dizainu Movano ir skaidri atpazīstams kā Opel modeļu saimes loceklis, un 150 izpildījuma variantu to padara par piemērotu visdažādākajām vajadzībām. Jaunais Movano furgons ir pieejams četros garumos un trīs augstumos, automobiļa maksimālajai pilnajai masai sasniedzot 4,5 tonnas, bet kravas ietilpībai 17 kubikmetrus.

    Jaunais Movano izceļas ar izdevīgiem izmaksu rādītājiem visas jomās, kur tas ir svarīgi. Piemēram, apkopju intervāli ir pagarināti līdz 40 000 km vai diviem gadiem, rezerves daļām un materiāliem ir noteiktas mērenas cenas, un dzinējiem ir nelielas ekspluatācijas izmaksas.

    Pirmo reizi ir pieejams sānvēja palīgs, kas stiprā vējā stabilizē automobili, LED dienas gaitas gaismas, radio tālvadība, radio ar Bluetooth un USB, kā arī aprīkojuma pakotne Sight Pack, kas ietver automātisko tālo gaismu pārslēgšanu un lietus sensoru.

    Papildus tam Movano modelī savu debiju piedzīvojusi aklās zonas brīdinājuma sistēma un atpakaļskata kamera Rear Vision. Atsevišķa kamera vadītājam rāda, kas notiek aiz spēkrata, kad tas ir kustībā. Tas nozīmē, ka furgonu vadītājiem, kam redzamību ierobežo kravas telpu atdalošā siena, vairs nav jāpaļaujas tikai uz atpakaļskata spoguļiem.

    Aklās zonas brīdinājuma sistēma ievērojami samazina sadursmju risku ar citiem satiksmes dalībniekiem, piemēram, riteņbraucējiem. Kustīgus objektus, to skaitā velosipēdistus un motociklistus, ko vadītājs no kabīnes nevar saskatīt, atpazīst ultraskaņas sensori. Movano drošības risinājumi ietver arī papildu aprīkojuma klāstā pieejamo joslas ieturēšanas palīgu.

    Pēc izvēles Movano piedāvā līdz pat 22 sīklietu glabāšanas vietām, tām kopā dodot 104 litrus papildu telpas. Pasažiera pusē izvietoto cimdu nodalījumu FlexTray ar 10,5 litru tilpumu var izvilkt kā atvilktni, kas to padara īpaši praktisku un parocīgu.

    Infoizklaides aprīkojuma piedāvājumā ir Navi 50 IntelliLink Pro. Tā atbalsta Apple CarPlay un Android Auto, tādējādi sniedzot lielisku savienojamību. Tai ir 7 collu skārienjutīgais krāsu displejs, kas nodrošina ērtu sistēmas lietošanu. Viedtālruņus var pievienot ar Bluetooth vai USB. Cits Movano jaunums ir viedierīču bezvadu uzlāde.

    Movano motoru klāstu veido dīzeļdzinēji. 2,3 litru motoru jauda ir no 96 kW (131 ZS) līdz 133 kW (180 ZS) un tie visi atbilst striktajiem Euro 6d-TEMP (vieglie komercauto) vai Euro VId (smagie komercauto) izmešu standartiem. Salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi, šo dzinēji jauda ir pieaugusi par pieciem līdz desmit zirgspēkiem, bet maksimālais griezes moments par 20–40 ņūtonmetriem.

    Pats jaudīgākais saimes dzinējs attīsta 133 kW (180 ZS) un 400 Nm.

    Opel klienti pēc izvēles dzinējus var komplektēt ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu vai automatizētu manuālo pārnesumkārbu (vēlākā ražošanas posmā). Papildus automobiļiem ar priekšējo piedziņu ir pieejams arī paaugstinātas kravnesības Movano ar  aizmugurējo riteņu piedziņu, kā arī dubultajiem riteņiem. Aizmugurējās piedziņas Movano iespējams pasūtīt ar pašbloķējošo diferenciāli.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē