• Garantijas ietvaros pie Ēdoles būvnieki labos ceļa seguma defektus

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    25. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LVC
    Uz autoceļa Kuldīga–Alsunga–Ēdole (P119) tiek veikti autoceļa seguma defektu labojumi. Pērnvasar šī ceļa posmā no Kuldīgas līdz krustojumam ar vietējo autoceļu Ēdole–Krauļi (V1282) SIA Binders veica iesēdumu remontu un profila labošanu ar sekojošu virsmas apstrādi. Pēc darbu pabeigšanas ceļa virsma bija ar viendabīgu un vienmērīgu tekstūru, tomēr janvārī tur tika konstatēti defekti, kurus pamanīja arī autobraucēji.

    VAS Latvijas Valsts ceļi speciālisti apsekoja minēto ceļa posmu un konstatēja, ka šķembu atraušanās no ceļa virsmas ir notikusi  atsevišķos posmos Ēdoles pusē. Būvdarbu garantija virsmas apstrādes būvdarbiem ir trīs gadi. Pavasarī, kad nokusa sniegs, bija iespējams pilnībā novērtēt defektu apjomu un iemeslus, un apstiprinājās, ka tie ir radušies būvnieku vainas dēļ, tāpēc remontdarbus SIA Binders veiks par saviem līdzekļiem, atbilstoši līguma nosacījumiem.

    Virsmas apstrāde ir ekonomiska tehnoloģija, kas ļauj saglabāt ceļa segumu, neveicot plašākus remontdarbus. Veicot virsmas apstrādi, uz asfalta tiek izlieta bitumena emulsija un izbērtas šķembiņas. To var darīt vienā vai divās kārtās, kas tiek pieveltņotas. Lai šķembas kārtīgi saistītos ar bitumenu, ceļš ir jāpiebrauc, tādēļ noteiktu laiku pēc virsmas apstrādes uz ceļa tiek saglabāts ātruma ierobežojums. Pēc noteikta laika nepiesaistītās šķembas tiek noslaucītas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē