• FOTO: Izstādes Auto 2020 speciālizlaiduma TOP 10

    Auto izstāde
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    25. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    No 25. līdz 27. septembrim Ķīpsalā notiek autoindustrijas izstādes Auto 2020 speciālizlaidums. Piedāvājam TOP 10, kas ir jāredz.

    Elektriskais Volkswagen ID.3

    Pirmais jaunās Volkswagen ID saimes elektromobilis ID.3” beidzot ir sasniedzis arī Latviju! Tā Baltijas mēroga pirmizrāde notiek tieši izstādē Ķīpsalā. VW ID.3 prezentēts visgreznākajā versijā ID.3 1st Plus, kas ir ļoti bagātīgi aprīkota. Šāds elektromobilis bez atkārtotas akumulatoru uzlādes ir spējīgs nobraukt līdz pat 420 km garu distanci.

    Bruņotais RAF mikroautobuss

    Šis ir RAF pastāvēšanas vēsturē vienīgais radītais bruņu automobilis uz mikroautobusa RAF-2203 Latvija bāzes. Tas arī līdz mūsdienām ir saglabāts savā oriģinālajā inkasācijas nolūkiem paredzētajā modifikācijā un tā bruņas vien sver aptuveni trīs tonnas, radot pamatīgu slodzi balstiekārtai.

    Audi e-tron apvidnieks

    Plaši pārstāvētajā Audi markas jaunāko modeļu ekspozīcijā ievērības cienīgākais ir e-tron elektromobilis –  samērā liels apvidus automobilis, kas tirgū konkurē ar pasaulē populāro Tesla Model X. Šis premium segmenta elektriskais Audi ir aprīkots ar 402 zirgspēku elektromotoru, kas ļauj no vietas līdz 100 km/h paātrināties sportiska auto cienīgās 5,7 sekundēs. Turklāt ar šo masīvo elektromobili bez atkārtotas 95 kWh akumulatoru uzlādes var nobraukt Tesla cienīgu distanci – līdz pat 400 kilometru.

    Sisu Polar visurgājējs

    ScanPanel stendā izstādīts sacīkšu komandas RE Autoclub bezceļu sacensībās izmēģinātais un speciāli tam pielāgotais “Sisu Polar” visurgājējs ar īpašu tam pielāgotu virsbūvi, kas savos gabarītos – ar 12 metru kopgarumu un nepilnu četru metru augstumu – ir pat iespaidīgāks par “Burlak” visurgājēju, ko Ķīpsalā iepazinām pirms pāris gadiem.

    Ātrais Porsche 911 GT3 RS

    Aktuālās paaudzes “Porsche 911 GT3 RS” (991.2) – Porsche, kas paredzēts braukšanai pa sacīkšu trasēm, attīsta 500 zirgspēkus un ir trešais šīs markas sērijveida spēkrats, kuram leģendārās un sarežģītās Nirburgringas trases 20 kilometru apli ir izdevies nobraukt mazāk nekā septiņās minūtēs.

    CC Nation komūnas spēkrati

    Šogad “Auto 2020” izstādes speciālizlaidumā pievienojusies “CC Nation” kustība, kura ieguvusi plašu popularitāti autoentuziastu vidū ar vasaras sezonā rīkotajiem pasākumiem. Šīs komūnas oriģinālākajiem spēkratiem Ķīpsalā ir atvēlēta 300 kvadrātmetru platība ar vairāk nekā 10 spēkratiem. Pārsvarā tie ir šobrīd aktuālā “stance” tūninga stila pārstāvji – gan vācu, gan japāņu ražojuma iecienītākie auto modeļi.

    SEAT Leon

    Jaunais spāņu SEAT Leon ir tapis uz astotās paaudzes Volkswagen Golf platformas un ir zīmīgs ar to, ka savā tehniskajā izpildījumā un komfortā ir tik līdzīgs savam “vecākajam brālim”, kā vēl nekad līdz šim. Turklāt gabarītos Leon ir pat lielāks nekā Golf! Tas pozitīvi atsaucas interjera un bagāžas nodalījuma ietilpībā, nodrošinot komfortablu braucienu pasažieriem garākā ceļojumā.

    VW Beetle louraiders

    No Lietuvas ieradies klasiskais Volkswagen Beetle, kas pārbūvēts par louraideru. Tomēr interesantākais aprīkojuma elements šai vabolītei ir pagājušā gadsimta 30. gadu gaisa kondicionētājs, kas uzstādīts pasažiera puses durvju logu ailē – speciāls bundulis, kuru piepilda ar ūdeni, kas atdzesē caur to plūstošo gaisu. Šādi salona gaisa dzesētāji bija populāri saulainajā Kalifornijā pirms automobiļiem izgudroja un uzstādīja freona gaisa kondicionētājus.

    6,4 litru motora AC Cobra

    60. gadu amerikāņu un britu kopīgi ražotais leģendārais sacīkšu automobilis AC Cobra, kas Ķīpsalā ir apskatāms kompānijas Factory Five Racing izpildījumā. Mūsdienās šādu automobili var iegādāties dažādās modifikācijās, tomēr izstādē eksponētais ir “pareizajā” versijā – aprīkots ar 427 kubikcollu jeb septiņu litru V8 motoru.

    50. gadu Mercedes 220S

    Klasisko automobiļu restaurācijas darbnīcas Autoclassic.lv stendā ir vairāki 50. un 60. gadu Mercedes-Benz automobiļi, kā arī 50. gadu Jaguar XK150. Tomēr elegantākais no tiem – Mercedes-Benz 220S (W180) – 50. gadu kupeja, ar neformālo nosaukumu Ponton, pateicoties virsbūves plūdlīniju formai.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē