• FOTO: Debitējis jaunais Audi RS6 Avant ar 600 ZS V8

    Aktuāli
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    21. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Debiju piedzīvojis Mercedes-AMG E 63 S konkurents – jaunais Audi RS6 Avant, kas ieguvis 4,0 litru V8 twin-turbo dzinēju.

    Neraugoties uz arvien striktākām CO2 izmešu normām un dažādām baumām par iespējamo maksimālā ātruma samazināšanu uz Vācijas autobāņiem, Audi turpina jau 25 gadus iekoptās tradīcijas, laižot klajā augstas veiktspējas universāli.

    Līdzās esošajiem – A6, jaunajam allroad un sportiskajam S6 – pievienojies pilnpiedziņas Audi RS6.

    Atšķirībā no S6, kas izmanto 3,0 litru V6 ar daļējo hibrīda sistēmu (mild hybrid), zem RS6 motora pārsega atradīsies 4,0 litru V8 benzīna motors, kas attīsta 600 ZS un 800 Nm griezes momentu. Kombinācijā ar astoņpakāpju automātisko transmisiju un pilnpiedziņu, ģimenes universālis līdz 100 km/h aiztraucas 3,6 sekundēs. Izvēloties Dynamic Package Plus, RS6 spej sasniegt superauto cienīgu maksimālo ātrumu – 305 km/h.

    Arī šeit būs sastopama daļējā hibrīda tehnoloģija, 48 voltu sistēmai asistējot V8 motoram. Degvielas ekonomijas un ekoloģijas nolūkos, RS6 pratīs atslēgt pusi no cilindriem, ļaujot izbaudīt mierīgu braucienu četrcilindru režīmā.

    RS6 pamatkomplektācijā iekļauti tādi sportiski uzlabojumi kā keramiskās bremzes, aktīvais aizmugures diferenciālis, piestūrējoši aizmugures riteņi un pneimopiekare ar maināmu klīrensu, atkarībā no ātruma, pieplokot arvien tuvāk zemei. Par papildus maksu varēs iegūt sporta izplūdes sistēmu, RS Matrix LED lāzergaismas, quattro sport diferenciāli ar griezes momenta vektorizāciju un citas ekstras.

    Vizuāli jauno RS6 no S6 modeļa atšķir masīvas riteņu arkas, par 40mm platāka virsbūve katrā pusē, 22 collu vieglmetāla diski, apjomīgas gaisa ieplūdes, lielāks radiatora režģis, difuzors, A7 stilā veidoti priekšējie lukturi, jumta spoilers un citi elementi.

    Jaunais Audi RS6 5. septembrī būs apskatāms Audi Sport Driver’s Club pasākumā, bet pasaules pirmizrāde notiks Frankfurtes motoršovā. Paredzams, ka sportiskā universāļa cena būs aptuveni 125 000 eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē