• FOTO: Porsche centrā atklāj Latvijā jaudīgāko elektroauto lādētāju

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    28. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Turpinot elektromobiļu infrastruktūras attīstīšanu Latvijā, SIA Baltijas sporta auto pie Porsche Latvija centra Rīgā trešdien, 26. maijā, atklāja divus līdz šim jaudīgākos līdzstrāvas elektroauto lādētājus Latvijā, informēja Porsche Latvija centra vadītājs Ivars Norvelis.

    Pieslēdzoties Charge Box iekārtai, tā elektroauto uzlādēs ar līdz pat 320 kilovatu lielu jaudu. Tas nozīmē, ka 22 minūtēs elektrisko automobili varēs uzlādēt līdz pat 80%, lai pēc tam bez bažām nobrauktu 380 kilometrus. Kamēr autovadītājs nesteidzīgi baudīs tasi kafijas, elektroautomobilis jau būs gatavs atkal doties ceļā.

    “Mūsu mērķis ir parādīt, ka elektroauto mūsdienās var uzlādēt teju tikpat ātri, cik uzpildīt degvielu”, norāda Ivars Norvelis. Ilgā uzlāde ir viena no elektromobiļu īpašnieku bažām, un šī iekārta nodzēš tradicionālo lādētāju radītās robežas, paveicot darbu nevis vairākās stundās, bet gan dažās minūtēs,” piebilst Norvelis.

    Īpaši jaudīgos lādētājus bez maksas būs iespēja izmantot klientiem, kas uz Porsche Latvija centru dosies ar savu elektroauto. Līdz šim Porsche izplatītājs “Baltijas sporta auto” ir atvēris arī četras publiskās elektromobiļu uzlādes stacijas – divas pie Arēna Rīga, pa vienai pie ACB Tenisa kluba Mārupē un pie Liepupes muižas. Šajos punktos automašīnām var veikt standarta jaudas uzlādi.

    Elektroautomobiļu skaits Latvijā pēdējā gada laikā ir ievērojami audzis. Saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas datiem šā gada aprīļa sākumā Latvijā reģistrēti 1349 elektroauto, kas ir teju uz pusi vairāk nekā līdz 2020. gada aprīlim, kad bija reģistrētas 735 elektriskās automašīnas. Arī Porsche Latvija klientu vidū pērn otrais iecienītākais modelis ir bijis tieši elektriskais Porsche Taycan, un tagad dīleris piedāvā pasūtīt šo un citus automobiļus ne tikai klātienē, bet arī tiešsaistē.

    Palielinoties ar elektrību darbināmo auto skaitam, aug arī vajadzība pēc ērtas un ātras enerģijas iegūšanas. Pie elektroauto uzlādes staciju pieejamības un efektivitātes uzlabošanas strādā ne tikai Porsche Latvija. Lai padarītu pārvietošanos ērtāku cilvēkiem, kas izmanto dabai draudzīgākas, ar elektrību darbināmas automašīnas, Satiksmes ministrija līdz 2030. gadam Latvijā plāno atvērt elektromobiļu lieljaudas uzlādes punktus.

    Visā Eiropas Savienībā šobrīd ir svarīga virzība uz videi draudzīgāku, tīrāku mobilitāti, aicinot samazināt CO2 izmešus, kam seko arī “Porsche”. “Ir skaidrs, ka nākamais Porsche Macan, kas tirgū nonāks 2023. gadā, būs pilnībā elektrisks. Papildus tam vācu sporta auto ražotājs turpina ieviest arī vairākas hibrīda auto versijas. Turpmākajos gados mūsu mērķis ir nodrošināt, ka puse pieejamo automobiļu būs elektriski,” piebilst Norvelis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē