• F1 čempions Lūiss Hamiltons saķēris Covid-19

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    1. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: AMG Petronas F1 Team
    Šā gada F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons (Mercedes) nepiedalīsies nākamajā Grand Prix posmā Bahreinā, jo saslimis ar Covid-19, paziņojusi komanda.

    Iepriekšējā nedēļā, kad notika pirmais posms Sahiras trasē Bahreinā, Hamiltons tika trīsreiz testēts uz koronavīrusu, ieskaitot svētdienas pēcpusdienu pēc sacīkstes, kurā britu pilots svinēja kārtējo uzvaru.

    Visu trīs analīžu rezultāti bija negatīvi, taču pirmdien no rīta Hamiltons esot sajutis vieglus saaukstēšanās simptomus un saņēma informāciju, ka persona, ar kuru viņš kontaktējies pirms ierašanās Bahreinā, esot pozitīva.Britu pilots nekavējoties nodeva vēl vienu testu un šoreiz analīzes uzrādīja jaunā koronavīrusa klātbūtni. Atbilstoši Bahreinas veselības drošības prasībām, Hamiltons atrodas pašizolācijā. Tāpat komanda pārbauda visus darbiniekus, kuri bijuši kontaktā ar Hamiltonu.

    Ja neskaita vieglos saaukstēšanās simptomus, citu sūdzību Hamiltonam neesot. Lai atgrieztos padokā, viņam nepieciešams uzrādīt negatīvu testu, līdz ar to pastāv risks, ka čempions varētu izlaist ne tikai priekšpēdējo, bet arī pēdējo sezonas posmu Abu Dabī.

    Pagaidām nav izziņots, kurš aizvietos Hamiltonu Sahiras Grand Prix posmā šajā nedēļas nogalē.

    Hamiltons ir trešais F1 pilots, kurš šosezon saslimis ar Covid-19. Pirmais bija Serhio Peress vasaras sākumā, otrais rudenī – Lenss Strolls (abi – Racing Point).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē