• F1 čempionātā tagad piešķirs papildus punktu par ātrāko apļa laiku

    Aktuāli
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    12. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Red Bull
    Sākot ar Austrālijas Grand Prix posmu, šogad F1 pasaules čempionātā piešķirs papildus kopvērtējuma punktu par ātrāko apļa laiku sacīkstēs, oficiāli paziņojusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA). Līdz ar to sezonas laikā tiks piešķirti papildus 21 punkts.

    Lai tiktu pie šā papildus punkta, pilotam attiecīgajā Grand Prix būs jābūt finišējušam labāko desmitniekā. Punkts par ātrāko apli tiks pieskaitīts arī attiecīgajai komandai Konstruktoru kausa vērtējumā.

    Viens no F1 čempionāta direktoriem Ross Brauns uzskata, ka šīs izmaiņas noteikumos palīdzēs palielināt sacensību un visa seriāla intrigu. “Kopā ar FIA mēs cenšamies atrast un attīstīt idejas un risinājumus, kas var celt sacensību atraktivitāti, tajā pašā laikā saglabājot mūsu sporta veida integritāti,” viņš saka. “Mēs uzskatām, ka papildus punkta piešķiršana par ātrāko apļa laiku, ko ieviešam pēc 60 gadu pārtraukuma, ir solis tieši šajā virzienā. Šo risinājumu, atsaucoties uz tūkstošiem mūsu līdzjutēju ieteikumiem, apspriedām ilgus mēnešus.”

    “Mēs bieži esam dzirdējuši, kā piloti sacensību laikā pa rāciju jautā komandām, kuram pieder ātrākā apļa laiks. Tagad tas nebūs tikai statistikas un prestiža, bet arī motivācijas jautājums,” piebilst Brauns.

    Iepriekšējos gados ātrāko apļa laiku uzrādītāji saņēma īpašu balvu, un pērn to ieguva soms Valteri Botass (Mercedes), kurš visātrāk sacensību apli veica septiņos Grand Prix posmos.

    Papildus kopvērtējuma punkts par ātrāko apļa laiku F1 sacensībās tika piešķirts seriāla sākuma gados, no 1950. līdz 1959. gadam.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē