• Eksperiments: Žurnāliste kļūst par nelegālo taksisti

    Aizraujoši
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    3. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no Youtube video
    Pretrunīgi līgumi, neesošas licences un alga virtuālajā aploksnē. Tas viss atklājās de facto veiktajā eksperimentā par nodarbinātību “aplikāciju biznesa” vidē. Kamēr, pateicoties aplikācijai telefonā, cilvēkiem pakalpojumu saņemšana kļūst aizvien ērtāka un ātrāka, nozarē nodarbinātie kļūst aizvien neaizsargātāki. Turklāt vienā no de facto atklātajiem gadījumiem pārbaudi uzsāks Valsts Darba inspekcija. de facto eksperimentu veica Linda Sloka.

    Varas iestādes ne tikai Latvijā, bet arī citviet cenšas apkarot situāciju, kurā uzņēmumi atsakās savus padotos uzskatīt par darbiniekiem. Piemēram, Lielbritānijā taksometra pakalpojumu platformai Bolt līdzīgais Uber zaudēja tiesā. Tagad tam taksisti jāuztver kā darbinieki nevis pašnodarbinātie.

    Žurnāliste reģistrējās kopbraukšanas platformā Bolt, lai strādātu par autovadītāju. Pēc būtības Bolt sniedz taksometru pakalpojumus, taču atšķirībā no klasiskiem takšiem, automašīna nav jāaprīko ar speciālu skaitītāju. Saziņa ar pasažieri un norēķini – viss notiek ar aplikāciju telefonā.

    de facto pieteicās vairākos darbos – populārākajos uzņēmumos Latvijā, kas savu darbību nodrošina ar aplikāciju telefonā. Taksometru platformu vidū bija Yandex un Bolt (iepriekš Taxify).

    Vairāk par situāciju de facto sižetā:

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē