• Džeimsam Bondam būs elektrisks Aston Martin!

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    16. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Džeimsa Bonda franšīze ir viena no visu laiku populārākām filmu franšīzēm visā pasaulē. Kā redzams, tad skatītāju iemīļotais varonis ar segvārdu 007 seko līdzi autoindustrijas tendencēm un jau nākamajā filmā iegūs jaunu spiegu gadžetu – elektrisku Aston Martin.

    Aston Martin un 007 aģenta kopējās sadarbības sākums meklējams jau 1964. gadā, kad Šons Konerijs sēdās pie DB5 auto stūres, lai ķertu ļaundarus Goldfinger filmā. 55 gadus vēlāk situācija ir mainījusies. Mūsdienās jādzīvo ekoloģiski ne vien mums, bet arī mūsu iecienītākajiem filmu varoņiem. Lai arī līdz šim Bonds vairāk pievērsās harizmai, alkohola lietošanai un visai biežai ieroču izmantošanai, Daniela Kreiga atveidotajam tēlam būs vairāk jādomā par ledāju saglabāšanu un polārlāču nākotni.

    Kļuvis zināms, ka nākamajā Džeimsa Bonda filmā, kurai dots nosaukums Shatterhand, britu spiegs pārvietosies nevis ar klasisko V8 britu kupeju, bet gan elektrisku Aston Martin. Šīs idejas pamatautors ir filmas režisors Kerijs Džodži Fukunaga (Cary Joji Fukunaga), kurš pats aktīvi pievērsies dabas saudzēšanai. Tiek norādīts, ka automašīnai šajā filmā būs atvēlēta nozīmīga loma, it īpaši, spriedzes ainās.

    Par jauno gadžetu izvēlēts Aston Martin zīmola pirmais elektroauto – Rapide E. Zināms, ka pasaulē tiks uzbūvēti vien 155 šī modeļa eksemplāri un pirmās vienības tiks piegādātas šī gada beigās. Katrs no ekskluzīvajiem auto maksās 250 000 mārciņu (aptuveni 293 000 eiro).

    Rapid E aizmugurē uzstādīti divi elektromotori, attīstot 600 ZS jaudu un iespaidīgu 950 Nm griezes momentu. 100 km/h tas sasniedz mazāk nekā četrās sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 250 km/h. Pateicoties 65 kWh akumulatoram, elektriskajā režīmā auto spēj nobraukt vismaz 320 km distanci.

    Shatterhand filmas pirmizrāde gaidāma 2020. gada aprīlī.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē