• Divās dienās 139 protokoli — policija rīko reidus Kurzemē

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    19. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Latvijas Valsts policija
    Pagājušās nedēļas nogalē Valsts policija Kurzemes reģiona amatpersonas strādāja pastiprināti, rīkojot profilaktiskos pasākumus ceļu satiksmē. Kopumā laika posmā no 16. – 17.martam visā Kurzemē pārbaudīti 870 transportlīdzekļi un noformēti 139 administratīvo pārkāpumu protokoli par dažādiem pārkāpumiem.

    Pārkāpumu veidi ir dažādi – atļautā braukšanas ātruma pārkāpšana, transportlīdzekļa vadīšana, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, tāda transportlīdzekļa izmantošana ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, arī par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu, tāpat ir noformēti četri protokoli transportlīdzekļu vadītājiem par mobilā telefona lietošanu.

    Liepājā un tās apkārtnē ir noformēti 20 administratīvo pārkāpumu protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, 11 par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate un par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

    Trīs protokoli noformēti par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles.

    Tāpat 3 protokoli noformēti par braukšanu bez tiesībām, 5 – par drošības jostu nelietošanu, 3 – par mobilā tālruņa izmantošanu, savukārt 6 protokoli noformēti par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu.

    Talsu iecirkņa apkalpojamā teritorijā par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu noformēti 9 administratīvo pārkāpumu protokoli. Trīs protokoli noformēti par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate noformēti 2 protokoli, par drošības jostu, velosipēda vadīšanu bez tiesībām, par lielāka pasažieru skaita pārvadāšanu, nekā to norādījis transportlīdzekļa izgatavotājs – noformēts viens administratīvā pārkāpuma protokols.

    Ventspils iecirkņa apkalpojamā teritorijā ir noformēti 8 administratīvo pārkāpumu protokoli par drošības jostu neievērošanu, 5 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un 5 par transportlīdzekļa vadīšanu diennakts tumšajā laikā bez ieslēgtas avārijas gaismas signalizācijas, kad nedeg viens no tuvās gaismas lukturiem. Trīs protokoli noformēti par gājēju noteikumu neievērošanu, 2 protokoli noformēti par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un par virzienrādītāju neparādīšanu, veicot pagrieziena manevru.

    Tāpat noformēts viens protokols par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām, tehniskās apskates un civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšanas, par dzelzceļa šķērsošanu neatļautā vietā un par transportlīdzekļa vadīšanu bez iedegtām tuvajām gaismām diennakts gaišajā laikā.

    Kuldīgas iecirkņa apkalpojamā teritorijā ir noformēti 13 protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, 2 par gājēju noteikumu neievērošanu un par braukšanu diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos bez iedegtas avārijas gaismas signalizācijas ar transportlīdzekli, kuram nedeg neviens no numura zīmes apgaismojuma lukturiem, kā arī vien par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate.

    Saldus iecirkņa apkalpojamā teritorijā transportlīdzekļu vadītājiem ir noformēti 19 administratīvo pārkāpumu protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, divi protokoli par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un valsts tehniskā apskate, kā arī viens par mobilā telefona lietošanu pie stūres.

    Drīz sāksies velosipēdistu un mopēdistu sezona, līdz ar to palielināsies satiksmes intensitāte. Valsts policija Kurzemes reģionā pievērsīs uzmanību personām, kuras vada velosipēdu un mopēdu bez tiesībām. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Gints Ešenvalds informē: “Tas tiks darīts ar mērķi, lai jaunākie ceļu satiksmes dalībnieki būtu motivēti iegūt velosipēdu vadīšanas tiesības, pirms tam apgūstot elementāras ceļu satiksmes noteikumu prasības.”

    Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz papildu prasības velosipēdu un mopēdu vadītājiem, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no septiņiem līdz trīsdesmit eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē