• CSDD aicina piedalīties «Jauno satiksmes dalībnieku forumā»

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    18. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Lai uzlabotu skolēnu zināšanas un prasmes ceļu satiksmes drošībā, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) rīko konkursu jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem „Jauno satiksmes dalībnieku forums – 2019”. Konkursa pirmā kārta startēs 23. aprīlī Krāslavā un Ludzā.

    Sacensību galvenais mērķis – paaugstināt bērnu zināšanu līmeni satiksmes drošības jautājumos un ceļu satiksmes noteikumos, pirmās palīdzības sniegšanā cietušajam, velosipēdu tehniskā stāvokļa pārbaudes jautājumos, kā arī pilnveidot velosipēdu vadīšanas meistarību sarežģītās situācijās uz ceļa, lai samazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kuros tiek ievainoti vai bojā iet bērni. Foruma sacensību uzdevums ir veidot skolēnos pareizas uzvedības iemaņas, taktisku un iejūtīgu attieksmi pret citiem satiksmes dalībniekiem.

    Sacensību dalībniekiem jādemonstrē savas teorētiskās zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību, jāprot sniegt pirmā medicīniskā palīdzība, jāpārzina velosipēda uzbūve, kā arī jāveic praktiskās braukšanas demonstrējums. Sacensībās var tikt piedāvāti papildus uzdevumi, ar kuriem dalībnieki tiks iepazīstināti maču laikā.

    Izmaiņas nolikumā, kam šogad jāpievērš īpaša uzmanība!

    Visi dalībnieki tiks vērtēti individuāli un foruma otrās kārtas sacensībām kvalificējas skolēni, kuri ieguvuši augstāko novērtējumu Foruma pirmās kārtas sacensībās – ne mazāk kā 50 meitenes un 50 zēni. 

    Šogad sacensības norisināsies trīs kārtās:

    • pirmā kārta  – 2019. gada 23. aprīlis līdz 16. maijs. Piedalās Latvijas izglītības iestāžu vai interešu klubu, vai brīvi organizētas skolēnu grupas. 
    • otrā kārta – 2019. gada 1. jūnijs (Latvijas fināls); Foruma otrās kārtas sacensību dalībnieki (8 meitenes un 8 zēni), kuri uzrādījuši vislabāko sniegumu – augstākais iegūto punktu skaits, ir kandidāti iekļaušanai Latvijas izlasē, kas piedalīsies Foruma Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās.
    • trešā kārta – 2019. gada 12. līdz 15. septembris (Eiropas sacensības Šveicē). Piedalās Latvijas izlase, kuru veido 2 meitenes un 2 zēni. Komandu pavada CSDD darbinieks, kuru nozīmē CSDD valdes priekšsēdētājs, un foruma otrās kārtas labākās meitenes pedagogs un labākā zēna pedagogs.

    Forumā savas satiksmes noteikumu zināšanas un ceļu satiksmei izkoptās iemaņas rādīs skolēni, kuri dzimuši 2007., 2008. vai 2009. gadā. Jāpiemin, ka pērn Eiropas sacensībās, kas norisinājās Ungārijā, Latvijas izlase izcīnīja otro vietu! 

    Jauno satiksmes dalībnieku foruma satura izstrādē CSDD sadarbojas ar Valsts izglītības satura centru. Sacensības organizē un vada CSDD, tās finansē OCTA, savukārt Latvijas izlases dalību Foruma trešās kārtas sacensībās nodrošina Latvijas Automoto biedrība (LAMB).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē