• CSDD aicina auto un velo vadītājus braukt ar galvu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    20. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: CSDD Publicitātes foto
    Arvien pieaugot velosipēdistu skaitam, kuri aktīvi iekļaujas ceļu satiksmē, aktuāls ir jautājums par viņu drošību. Lai veicinātu satiksmes dalībnieku drošību un savstarpējo cieņu, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) uzsāk informatīvu kampaņu Brauc ar galvu, uzrunājot gan velosipēdistus, gan arī citus ceļu satiksmes dalībniekus.

    Pēc Valsts policijas datiem, līdz šā gada 15. maijam notikuši 148 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietis 91 velosipēdists, bet trīs cilvēki gājuši bojā. Salīdzinot ar 2020. gada attiecīgo periodu, ievainoto velosipēdistu skaits ir samazinājies par 19 %. Taču ievainoto skaits varētu būt vēl mazāks, ja ikviens ceļu satiksmes dalībnieks ar lielu atbildību izturētos pret savu un citu drošību.

    Katrs ceturtais (26 %) velobraucējs un katrs trešais (32 %) autobraucējs atzīst, ka mēdz pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus, kā rezultātā var rasties bīstamas situācijas, liecina CSDD nupat veiktā iedzīvotāju aptauja. Vairumā gadījumu (81 %) velosipēdisti bīstamas situācijas izraisīšanā vaino citus satiksmes dalībniekus, kā galvenos kritisko situāciju radītājus minot autobraucējus (68 %) vai citus velosipēdistus (39 %).

    “Ikvienam satiksmes dalībniekam ir jābūt atbildīgam un klātesošam – ne tikai fiziski, bet arī “ar galvu”. Braucot ir svarīgi respektēt ceļu satiksmes noteikumus, kā arī nemitīgi analizēt satiksmi, prognozēt citu satiksmes dalībnieku iespējamo rīcību un pieņemt lēmumus, lai neuzmanības vai izklaidības dēļ neiekļūtu negadījumā. Kampaņas Brauc ar galvu uzdevums ir veicināt ceļu satiksmes dalībnieku drošību un savstarpējo cieņu, neatkarīgi no tā, vai viņi pārvietojas ar velosipēdu, automašīnu vai citu transporta līdzekli,” skaidro CSDD Komunikācijas departamenta vadītāja Ilze Šipkēvica.

    Lai uzlabotu velosipēdistu drošību uz ceļa, pēc iedzīvotāju domām, pirmkārt, ir jāveido droša velo infrastruktūra, otrkārt, jāveic biežāka velosipēdistu kontrole uz ceļiem (64 %) un pārkāpējiem jāpiemēro sodi (60 %). Tomēr tik pat svarīgas ir informatīvās kampaņas un regulāri atgādinājumi par drošas braukšanas pamatprincipiem.

    “Pārvietošanās ar velosipēdu sniedz neskaitāmi daudz ieguvumu. Tomēr jāņem vērā, ka negadījumos parasti smagākas sekas ir velobraucējam. Visiem satiksmes dalībniekiem ir jāievēro piesardzība un jākoncentrējas uz ceļu, paredzot citu satiksmes dalībnieku rīcību, kas ir pats labākais veids, kā pasargāt sevi un citus,” uzsver Apvienības Pilsēta cilvēkiem valdes loceklis Kārlis Krēķis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē