• Bruņinieku iela Rīgā piedzīvos iespaidīgas pārmaiņas — velobraucējiem būs priekšroka

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    2. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: RDSD
    Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD) sociālajos tīklos paziņojis, ka šogad tiks uzsākta Bruņinieku ielas seguma atjaunošana. Pēc veiktajiem remontdarbiem šeit būs divvirzienu velo satiksme, ātruma ierobežojums līdz 30 km/h, ātrumvaļņi, stāvvietas piegādes transportlīdzekļiem, kā arī daudz mazāk autostāvvietu. Priekšroka tiks dota gājējiem un velobraucējiem.

    Paredzēts, ka jau šogad Bruņinieku ielā tiks uzsākti remontdarbi, padarot šo posmu pietuvinātāku Skandināvijas valstu piemēram, kur īpaši tiek padomāts par pārvietošanās telpu gan gājējiem, gan velobraucējiem. Vizualizācijās redzamās pārmaiņas varēsim dabā ieraudzīt jau nākamgad.

    Pēc seguma atjaunošanas Bruņinieku ielā tiks ierīkotas arī pirmās velobraucēju uzkrāšanās zonas (velobox), nodrošinot pilnīgu priekšroku pret autobraucējiem, kā arī ļautu nogriezties pa kreisi pirmajiem, tāpat ielā būs arī paaugstināti krustojumi.

     


    Par gaidāmajām izmaiņām vairāki sociālo tīklu lietotāji izsakās pozitīvi, norādot, ka beidzot būs vieglāk nokļūt no Imantas uz Juglu. Tāpat iedzīvotāji novēl šim projektam izdošanos, vienlaikus norādot, ka šī projekta izveide šķiet visai neticama. Tāpat Twitter lietotāji izsaka bažas par potenciālo stāvvietu trūkumu, jo Bruņinieku ielas autostāvvietas starp Čaka un Avotu ielu parasti esot pārpildītas, kā arī šobrīd neesot saprotams, kur tieši kursēs 25. trolejbuss.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē