• Braukšanas apstākļi kļuvuši īpaši sarežģīti

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    3. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Šodien uz plkst. 12.30 visā valsts teritorijā turpinās snigšana, braukšanas apstākļi uz valsts autoceļiem ir apgrūtināti, īpaši Latvijas ziemeļu daļā. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, patlaban uz valsts autoceļiem strādā vairāk nekā 180 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības.

    Autobraucējiem jārēķinās, ka satiksme visas dienas garumā būs stipri palēnināta, aicinām plānot papildu laiku ceļā

    Īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi izveidojušies uz Tallinas šosejas (A1) posmā no Tūjas pagrieziena līdz Igaunijas robežai, apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz visiem valsts galvenajiem, reģionālajiem autoceļiem.

    Grūti izbraucami patlaban ir vietējās nozīmes autoceļi, kur ir maza satiksmes intensitāte un kuru tīrīšana notiek tikai pēc tam, kad ir notīrīti visi pārējie valsts ceļi.

    Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka dienas laikā virs Rīgas līča turpinās veidoties gubu mākoņi, un intensīvu snigšana daudzviet turpināsies, autovadītājiem jārēķinās, ka redzamība uz ceļa var būt mazāka par 500 m.

    Biezā sniega sega var veicināt arī koku lūšanu.

    Aicinām autovadītājus rēķināties, ka sniega kārta un apledojums var atkārtoti veidoties uz ceļa arī pēc ziemas uzturēšanas dienesta darba! Atgādinām, ka šādos apstākļos jābūt īpaši piesardzīgiem, jāizvēlas autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs braukšanas ātrums un distance, un jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

    Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots līdz pat 24 stundām. Ceļu tīrīšana notiek prioritārā secībā, un ceļus ar mazāku satiksmes intensitāti iztīra vēlāk.

    Aicinām autobraucējus informēt par visiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv un aplikācijā Waze.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē