• Botass pārspēj F1 čempionu Hamiltonu un uzvar sezonas pirmajā posmā Austrālijā

    Aktuāli
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    17. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Red Bull
    Mercedes komandas otrais pilots Valteri Botass Melburnas trasē pārspēja savu titulēto komandas biedru Lūisu Hamiltonu un izcīnīja uzvaru šīs sezonas pirmajā posmā, Austrālijas Grand Prix izcīņā.

    Sacensību vadībā Botass izrāvās jau startā, tiekot garām Hamiltonam, kurš startēja no pole position, un sacīkstes turpinājumā somu pilotam izdevās noturēt līderpozīciju. Finišā komandas biedrus šķīra iespaidīgas 20 sekundes. Turklāt Botass kļuva par pirmo pilotu pēc gandrīz 70 gadu pārtraukuma, kurš ticis pie papildus kopvērtējuma punkta par ātrāko apļa laiku sacīkstē.

    «Šī laikam bija labākā sacīkste manā mūžā,» pēc finiša atzina Botass, kurš uz goda pjedestāla kautrīgi dziedāja līdz Somijas himnu.

    Cīņā par trešo vietu iesaistījās Sebastjans Fetels (Ferrari) un Makss Verstapens (Red Bull), un šajā cīņā uzvarēja jaunais holandietis. Uzreiz aiz Fetela Austrālijas Grand Prix beigu protokolā ierindojās viņa jaunais komandas biedrs Šarls Leklērs, kurš savā debijas sacīkstē Ferrari komandā izcīnīja augsto piekto vietu.

    Runājot par komandām, tikai pašreizējo Konstruktoru kausa īpašnieku Mercedes un Ferrari abi braucēji iekļuva TOP 10, no pārējām komandām pasaules čempionāta ieskaites punktus saņēma tikai pa vienam braucējam — jau pieminējām Verstapenu, kurš bija labākais no Red Bull. Sestajā vietā ierindojās Kevins Magnusens no Haas komandas, septītais finišēja Niko Hulkenbergs (Renault), veterāns Kimi Raikonens aizveda līdz astotajai vietai Alfa Romeo komandu, devītajā vietā finišēja Lenss Strolls (Racing Point), bet pēdējo kopvērtējuma punktu par 10. vietu ieguva krievu pilots Daņiils Kvjats no Toro Rosso.

    Nākamais posms notiks pēc divām nedēļām, 31. martā, Bahreinā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē