• BMW piespriests 18 miljonu ASV dolāru naudassods par nepatiesas informācijas sniegšanu

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    25. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    ASV Vērtspapīru un biržas komisija (SEC) ir apsūdzējusi Vācijas autobūves kompāniju BMW investoru maldināšanā ar uzpūstiem noieta datiem un piespriedusi uzņēmumam 18 miljonu ASV dolāru naudassodu, teikts ceturtdien paziņotā lēmumā.

    Vācijas uzņēmuma filiāle BMW of North America bija sniegusi neprecīzu un maldinošu informāciju, nopelnot 18 miljardus dolāru firmas obligāciju piedāvājumos, paziņoja SEC.

    BMW no 2015. līdz 2019.gadam paļāvās uz nepaziņota automobiļu noieta rezervi, kuru tā izmantoja, lai panāktu atbilstību izvirzītajiem mērķiem, neatkarīgi no noieta reālā laika.

    BMW arī neprecīzi atzīmēja daļu automašīnu kā pārdotas, lai gan tā nebija.

    BMW pielāgoja savu noieta ziņojumu kalendāru 2015. un 2017.gadā, lai panāktu atbilstību mērķiem vai pataupītu noieta pārpalikumu izmantošanai nākotnē.

    «Kompānijām, kas piekļūst ASV tirgiem, lai iegūtu kapitālu, ir pienākums sniegt precīzu informāciju investoriem,» paziņoja SEC spaidu pasākumu direktore Stefānija Avakjana.

    «BMW, atkārtoti nesniedzot [reālos datus], maldināja investorus par saviem mazumtirdzniecības noieta panākumiem un patērētāju pieprasījumu pēc BMW automašīnām ASV tirgū, tikmēr gūstot kapitālu ASV.»

    BMW paziņoja, ka ir «gandarīta» atrisināt šo jautājumu, un atzīmēja, ka SEC bija atzinīgi novērtējusi autobūvnieka sadarbošanos ar izmeklēšanu. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē