• Biķernieku trasē arī šogad notiks uzreiz divi pasaules rallijkrosa čempionāta posmi

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    19. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FIAWorldRallycross.com
    Biķernieku trase arī šogad uzņems divus pasaules rallijkrosa čempionāta (WorldRX) posmus, kas risināsies 18. un 19. septembrī.

    Izmaiņas WorldRX 2021. gada kalendārā tika veiktas pēc FIA Bezceļu komisijas (FIA Off-road commission) balsojuma rezultātu ratificēšanas, iekļaujt sacensību plānā arī Latviju. Līdz ar to šogad čempiontitula ieguvēju noskaidros deviņu posmu kopsummā.

    Latvijas posms kļūs par šogad otro, kam vienā nedēļas nogalē uzticēts noskaidrot uzreiz divu posmu uzvarētājus – tāds pat formāts paredzēts arī Vācijā, Nirburgringā, notiekošajām sacensībām, kas šogad debitēs World RX. Čempionāta sākums paredzēts jau šīs nedēļas izskaņā, 23.-24. jūlijā, dalībniekus pulcējot Spānijā, Barselonā. Līdz Latvijas posmu norisei čempionāts viesosies arī Zviedrijā, Holjes trasē, kā arī Francijā, Lojakā. Savukārt pēc sacensībām Latvijā, Rīgā, paredzēti vēl divi posmi – viens no tiem Beļģijā, Spā trasē, bet čempionāta finālposms plānots Portugālē, Montalegrē. Līdzās FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmam Biķernieku trasē paredzēts aizvadīt arī FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta pilnpiedziņas auto ieskaites klases RX1 trešo posmu.

    “Šodien ar prieku varam apstiprināt, ka Rīga 2021. gada pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārā tiks pārstāvēta divas reizes. Latvijas posma organizatori jau pagājušajā gadā sarīkoja veiksmīgu dubultposmu, tāpēc nešaubāmies, ka arī šogad sacensību organizatoru komanda tiks galā ar šo uzdevumu. Faniem tas nozīmē vēl vairāk notikumiem bagātu braucienu Biķernieku trasē, kur jau kopš pirmā posma sarīkošanas 2016. gadā allaž notikušas aizraujošas sacensības. Arī no septembra dubultposma sagaidām tikpat intriģējošu turpinājumu,” FIA pasaules rallijkrosa čempionāta Rallycross Promoter izpilddirektors Arne Dirks.

    “Šīs ir vienreizējas ziņas visiem rallijkrosa faniem,” iesāk RA Events direktors Raimonds Strokšs. “Divu dienu garumā mūsu sacensību apmeklētājiem no Latvijas un ārvalstīm būs iespēja sekot divtik daudz braucieniem un divtik lielam skaitam izšķirošo finālbraucienu, kuru notikumu pavērsienus paredzēt ir teju neiespējami. Šādas izmaiņas notiek 2021. gada sezonā, kad pasaules rallijkrosa čempiontitulu vēl pēdējo reizi iespējams izcīnīt braucot ar auto, zem kura motora pārsega atrodas iekšdedzes dzinējs. Var teikt, ka šogad skatītājiem tiek dota unikāla iespēja vēl vienu reizi klātienē izbaudīt šo superjaudīgo automašīnu cīņas trasē pirms nākamgad paredzētajām vērienīgajām izmaiņām un rallijkrosa elektrifikācijas.”

    Ieejas biļetes

    Tāpat no šodienas tirdzniecībā pieejamas arī ierobežots skaits sacensību ieejas biļetes, kurām tirdzniecības perioda pirmajās dienās noteikta īpaša, samazināta cena. Biļete ļaus apmeklēt abas sacensību dienas, abus posmus. Biļetes uz vienas dienu nebūs pieejamas.

    Klātienē sacensības varēs apmeklēt personas, kas var uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apstiprina pilnu Covid-19 vakcinācijas kursu, izslimojušas Covid-19 pēdējo 180 dienu laikā, vai saņēmušas negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Lai ievērotu piesardzību, skatītāji tiks dalīti zonās, tādējādi parūpējoties par epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu. Sacensību rīkotāji uzsver, ka nevienai no skatītāju zonām nav paredzēta piekļuve dalībnieku parkam.

    Skatītāji lūgti ņemt vērā, ka noteikumi saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu var mainīties, līdz ar to var mainīties arī sacensību apmeklēšanas kārtība un prasības. Aktuālākā informācijai tiks publicēta sacensību interneta mājaslapā.

    Ņemot vērā visas prasības, Biķernieku trases pastāvīgās tribīnes A un D paredzētas skatītājiem, kuri izgājuši pilnu Covid-19 vakcinācijas kursu vai izslimojuši Covid-19 pēdējo 180 dienu laikā. Tikai pirmajās tirdzniecības dienās, biļetes cena uz abām sacensību dienām un abiem FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem A tribīnē būs 75 eiro, bet D tribīnē – 30 eiro.

    Savukārt stāvvietu sektors ST šogad nedaudz mainījis izkārtojumu un būs izveidots uz esošās Biķernieku trases (iepriekš C sektors) lielā tramplīna tuvumā, kā arī gar Joker apli. Šogad skatītājiem nebūs pieejama sekcija mežā. Stāvvietu sektors būs pieejams visiem augstāk minētajiem skatītājiem, tai skaitā arī tiem, kuri spēs uzrādīt sadarbspējīgu sertifikātu par negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Šobrīd ieejas biļetes stāvvietu sektorā ST pieejamas par 20 eiro.

    Tāpat tirdzniecībā pieejamas arī ieejas biļetes invalīdiem (iegādājoties biļetes, jāievēro tie paši noteikumi, kas attiecas uz katras zonas apmeklēšanu ar Covid-19 sertifikātu), kuru cena noteikta 10,00 eiro, kā arī katrai skatītāju zonai atbilstoša autostāvvieta, kuras iebraukšanas maksa uz abām dienām būs 10 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē