• Baltijas autošosejas čempionāta dalībnieki pirmo reizi aizvadīs sacīkstes Somijā

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    13. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jau pāris gadus Ziemeļeiropas izturības čempionāta un Baltijas autošosejas čempionāta dalībnieki sacenšas Rīgas un Pērnavas trasēs, tomēr 2019. gada sezona būs atšķirīga. Ziemeļeiropas izturības čempionāta un Baltijas čempionāta dalībnieki otrajā sezonas posmā dodas tālāk uz ziemeļiem, lai no 14. līdz 16. jūnijam iepazītu tuvāk interesanto un ātro Somijas “Botniaring” trasi.

    “Baltijas čempionātam bija pienācis laiks jauniem izaicinājumiem un arī dalībniekiem pārmaiņas bija nepieciešamas. Pēdējos gadus sacīkšu posmi norisinājās tikai Latvijas un Igaunijas trasēs, jo Lietuvas “Nemunring” trase šobrīd nav atbilstošā stāvoklī, lai uzņemtu izturības sacīkšu dalībniekus. Parasti lēmumus mēs pieņemam apspriežoties ar dalībniekiem, pēc tam notiek balsošana.

    Un kā redzat, esam gatavi šķērsot jūru, lai pavadītu aizraujošu nedēļas nogali Somijā. Mēs nedrīkstam aizmirst, ka mums nav tikai Baltijas autošosejas čempionāts, mums ir arī NEZ sērijas sacīkstes, kas no zīmē, ka varam paplašināt apvāršņus un iepazīt citas trases ziemeļos un citur Austrumeiropā. Šoreiz sāksim ar “Botniaring” trasi,“ stāsta sacensību organisators Andis Meilands.

    Vislielāko uzmanību latviešu līdzjutēju vidū tiek veltīta “Flash Racing” komandai ar Artūru un Vilni Batrakiem un igauņu autosportistu Miku Mātenu komandas sastāvā. Iespējams viena no latviešu komandas veiksmes atslēgām izturības sacīkšu otrajā posmā būs igaunis Miks Mātens, kurš Botniaring trasē jau iepriekš ir braucis un uzrādījis lieliskus rezultātus BMW kausā.

    “Esmu ļoti priecīgs par iespēju atgriezties “Botniaring” trasē, tas būs interesanti. Jā, esmu tur bijis pāris reizes BMW kausa ieskaitē. Tā līdz šim ir mana mīļākā trase Somijā, jo tā ir ātra. Jāatzīst, ka tieši šeit esmu izcīnijis vienas no labākajām uzvarām,” pastāstīja igauņu sportists.

    Artūrs Batraks ar Lamborghini Huracan sacentīsies arī Baltijas čempionāta sprinta ieskaitē BGT PRO klasē, kas braucienus aizvadīs svētdienā, 16. jūnijā. Svētdienā norisināsies arī Baltijas otrais TCR klases posms, kurā Latviju pārstāvēs krievu sportists Andrejs Jušins.

    Otrajā sezonas posmā visērtāk varētu justies tieši somu “Black Rose Racing Team” komanda, kas “Botniaring” trasē praktiski dzīvo un izturības sacīkstēs startē kopš 2001. gada. Arī pieredzējušais lietuviešu autosportists Ramūnas Čapkauskas ir pazīstams ar Somijas trašu īpatnībām. Šī ir pirmā sezona, kurā uzvarētāju prognozēt ir praktiski neiespējami un uzvaru izcīnīt var ikviens.

     “Botniaring” atrodas uz dienvidiem no Jurva pilsētas Somijā, apmēram četru ar pusi stundu brauciena attālumā no Helsinkiem, bet vietējie sacīkšu dalībnieki stāsta, ka ir vērts tur aizbraukt – tā ir viena no interesantākajām Somijas autošosejas trasēm.

    NEZ6H un TCR klašu braucienus no Somijas varēs vērot arī tiešraidē Facebook lapā “Baltic Touring Car Championship”.

    Dienaskārtība

    Sestdiena, 15. jūnijs

    • 13:30–19:30 Ziemeļeiropas un Baltijas čempionāta 6H sacīkšu brauciens

    Svētdiena, 16. jūnijs

    • 1. brauciens: 09:15–09:35 BGT/BTC/SS
    • 1. brauciens: 10:50–11:15 TCR
    • 2. brauciens: 11:50–12:15 BGT/BTC/SS
    • 2. brauciens: 12:25–12:50 TCR

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē