• Avarējot reibumā esoša vīrieša vadītai automašīnai, dzīvību zaudē bērns

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    10. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustatīva nozīme
    Foto: Pixabay
    Attēlam ir ilustatīva nozīme
    Apgāžoties vieglajai automašīnai, kuras šoferis bija sēdies pie stūres manāmā alkohola reibumā, Lubānas novada Indrānu pagastā trešdien gāja bojā bērns, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

    Vakar plkst.18.37 policija saņēma informāciju, ka Lubānas novadā, Indrānu pagastā, nobraucot no ceļa braucamās daļas, ir avarējusi kāda Audi markas automašīna.

    Pēc Vaskānes teiktā, pašlaik policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka automašīnas vadītājs, braucot pa vietējās nozīmes ceļu, nav ticis galā ar transportlīdzekļa vadību, nobraucis no ceļa braucamās daļas un apgāzies. Tāpat noskaidrots, ka automašīnas vadītājs pie stūres bija sēdies alkohola reibumā, proti, vīrieša izelpā konstatēja 1,4 promiles.

    Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja transportlīdzekļa pasažieris – 2010.gadā dzimis zēns.

    Par notikušo VP Madonas iecirknī ir sākts kriminālprocess un tiek skaidroti visi notikuma apstākļi, sacīja Vaskāne.

    Viņa atgādināja, ka 8.septembrī ceļu satiksmes negadījumā Ainažos dzīvību zaudēja divi pasažieri – 1942.gadā dzimuši cilvēki, savukārt trīs pasažieri tika nogādāti medicīnas iestādē. Sākotnējā informācija liecina, ka automašīnu Volkswagen Multivan vadītājs, pagaidām nenoskaidrotos apstākļos nobrauca no ceļa braucamās daļas un ietriecās kokā. Arī šajā gadījumā ir sākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi, sacīja Vaskāne.

    «Valsts policija atkārtoti uzsver, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļu vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt šīs negadījums kārtējo reizi apstiprina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus saviem līdzcilvēkiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem,» uzsvēra Vaskāne.

    Tāpat policija aicina apkārtējos cilvēkus būt līdzatbildīgiem un neļaut sēsties pie stūres reibumā, kā arī ziņot policijai, ja šādas situācijas tiek pamanītas.

    Valsts policija arī atgādina, ka atrodoties pie stūres, visa uzmanība ir jāvelta ceļam, nenodarbojoties ar blakuslietām. Īslaicīga novēršanās no ceļa var beigties ar traģēdiju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē