• Autovadītājs: Iesaku visiem apstrīdēt Garkalnes fotoradara sodus

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    14. marts, 2019
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    www.facebook.com/kaspars.lauga/
    www.facebook.com/kaspars.lauga/
    Cenšoties uzlabot satiksmes drošību, Latvijā jau vairākus gadus automašīnu kustības ātrumu uzrauga fotoradari. Lai arī sākotnējā fotoradaru sāga meta ēnu uz šo ātruma kontroles sistēmu, šobrīd šo projektu pārvalda CSDD, pērn pabeidzot 100 stacionāro fotoradaru uzstādīšana projektu. Kāds autovadītājs pamanījis, ka pie Garkalnes gājēju pārejas uzstādītā ātruma mērierīce, pēc vadītāja domām, fiksē pārkāpumus, kur to nemaz nav!

    Sociālajā vietnē Facebook, autovadītājs izveidojis ierakstu, kurā apgalvo, ka Garkalnē uzstādītais fotoradars (virzienā uz Rīgu) fiksē ātruma pārkāpējus vietā, kur patiesībā atļauts braukt ar 90 km/h, nevis 70 km/h.

    Lūk, braucēja viedoklis:

    "Tiem kam pēdējā mēneša laikā pienācis līdzīgs protokols no Garkalnē izvietotā fotoradara, kas fiksē ātrumu Rīgas virzienā, iesaku doties uz Ezermalas ielu 10B, Rīgā un to apstrīdēt. Redzēs kādas būs policijas pārdomas par to, bet pēc CSN šajā vietā atļautais maksimālais ātrums ir 90km/h.

    Visa sāls ir krustojumā pirms gājēju pārejas.

    Protokolā norādītais 99. Transportlīdzekļa vadītājam jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz noteiktos ierobežojumus, ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, transportlīdzekļa un kravas īpatnības un stāvokli, kā arī ceļa un meteoroloģiskos apstākļus (īpaši redzamību braukšanas virzienā).

    26.3. Aizlieguma zīmes

    259. Aizlieguma zīmes nosaka vai atceļ noteiktus ceļu satiksmes ierobežojumus. Aizlieguma zīmes ir šādas:

    • 259.23. 323. zīme «Maksimālā ātruma ierobežojums». Aizliegts braukt ar ātrumu (km/h), kas pārsniedz zīmē norādīto;
    • 269. 318., 319., 321., 323., 325., 326., 327., 328. un 329. zīmes darbība ir spēkā no tās uzstādīšanas vietas līdz tuvākajam krustojumam aiz zīmes, bet, ja krustojuma nav, – līdz 520. vai 556. zīmei. Ja 323. zīme uzstādīta pirms apdzīvotas vietas, minētās zīmes darbība ir spēkā no tās uzstādīšanas vietas līdz 519. vai 555. zīmei. Zīmju darbības zona nebeidzas vietās, kur uz ceļa izbrauc no blakusteritorijas (pagalma, stāvvietas, degvielas uzpildes stacijas, uzņēmuma u. tml.), un vietās, kur ceļu šķērso vai no tā atzarojas lauku ceļš, meža ceļš vai cits tamlīdzīgs ceļš, pirms kura nav uzstādītas attiecīgas priekšrocības zīmes, kā arī krustojumos, kuriem nav tieša pieslēguma attiecīgajai brauktuvei.

    270. Zīmju darbības zonu var samazināt: 270.1. 318., 319., 321., 323., 325., 326., 327., 328. un 329. zīmei – uzstādot 330. vai 803. zīmi;

    Un šeit arī visa sāls – zīme 323. (70km/h) un papildzīmes 803 (300m) darbības zona ir līdz krustojumam ar Upes ielu un ne metru tālāk. Redzēs ko atrakstīs policijas pārvalde, bet pēc dažiem vēl punktiem situācija strīdīga."

    2 komentāri

    Kaspars Lauga
    Žurnālistikas līmenis iespārda. Nevis visiem, bet tiem kas saņēmuši pedējā laikā, jo apstrīdēt var tikai administratīvajā procesā noteiktajā kārtībā. Un varbūt pirms pārpublicēšanas varējāt ar juristu pakonsultēties, jo dotā situācija nav viennozīmīga, bet gan strīdīga un policija vēl nav izteikusi savu viedokli ar atbildi uz manu iesniegumu.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē