• Automašīnās nedrīkst atrasties pasažieri no dažādām mājsaimniecībām – sods līdz 2000 eiro

    Sabiedrība
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    12. marts, 2021
    4 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: mk.gov.lv
    Vai policijai ir tiesības apstādināt un pārbaudīt, no cik mājsaimniecībām ir pasažieri automašīnā? Uz šo skatītāja jautājumu RīgaTV 24 raidījumā Uz līnijas komentāru sniedza Armands Ruks, Valsts policijas priekšnieks.

    “Divu mājsaimniecību atrašanās vienā automašīnā tiks tulkota kā pulcēšanās. Par to ir paredzēta atbildība līdz pat 2000 eiro,” norāda Ruks.

    Valsts policijas priekšnieks atgādina, ka šobrīd spēkā ir aizliegums pulcēties. Vienīgais izņēmums, kad pasažieri no dažādām mājsaimniecībām drīkst pārvietoties vienā auto, ir pildot darba pienākumus.

    Jau iepriekš ziņots, ka valstī noteiktie ar Covid-19 saistītie ierobežojumi un komandantstunda nedēļas nogalēs būs spēkā līdz 25.janvārim.

    Premjers Krišjānis Kariņš uzsvēra, ka situācija ar Covid-19 izplatību ir trausla, tāpēc valdības pārstāvji, konsultējoties ar ekspertiem, lēma pagarināt līdz šim noteiktos ierobežojumus par divām nedēļām – līdz 25. janvārim.

    «Saprotu, ka šis laiks nav viegls. Mums ir liegts iet pie tuviniekiem, radiem, draugiem, bet mērķis ir neļaut slimībai pārlēkt no cilvēka uz cilvēku. Tas jums ir grūti, man nav viegli, bet kopīgiem spēkiem varēsim uzveikt pandēmiju,» uzsvēra Kariņš.

    4 komentāri

    Arvīds Bobinskis
    Ministru kabineta noteikumos Nr. 655, kas ir pieņemti 6. novembrī, ir precīzi norādīts, ko cilvēki drīkst un ko nedrīkst darīt ārkārtas situācijas laikā, piemēram, nedrīkst iet viesos un uzņemt viesus. Taču šajos MK noteikumos NAV TĀDAS NORĀDES, KA 2 CILVĒKI NO DAŽĀDĀM MĀJSAIMNIECĪBĀM NEDRĪKST BRAUKT VIENĀ AUTOMAŠĪNĀ. Tiesiskā valstī policijai un tās priekšniekam nav tiesību patvaļīgi interpretēt MK noteikumus. Uz to televīzijā ir arī norādījis advokāts Jānis Lapsa. Tiesiskās paļāvības princips paredz arī to, ka tas, ko likums neaizliedz, ir atļauts. Tiesiskā valstī cilvēku var sodīt tikai par konkrētu likuma pārkāpumu, nevis par "interpretācijas pārkāpumu". Līdz ar to no likuma viedokļa visi sodi, kas ir uzlikti par šādu kopā braukšanu, ir nelikumīgi. Aicinu tos, kuri šādu sodu ir saņēmuši, to nemaksāt, bet pārsūdzēt līdz pat tiesai. Ja mūsu valstī vēl ir saglabājies kaut kas no tiesiskuma, tad jebkuras tiesas pienākums ir šos netaisnīgi un nelikumīgi piemērotos sodus atcelt. Tāpat

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē