• Automašīnās drīkstēs braukt tikai vienas mājsaimniecības locekļi

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    20. oktobris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Valsts policija
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Veselības ministrs Daniels Pavļuts atklājis izmaiņas, kas stāsies spēkā īpaši stingrajā lokdaunā. Viena no tām – braucēju skaits privātajos spēkratos.

    Rīkojumā noteikts, ka vienā automašīnā drīkst atrasties ne vairāk kā divas personas, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, izņemot kritiski svarīgo dienestu darbiniekus, kas pārvietojas automobilī darba pienākumu veikšanai.

    Tāpat atļauts pavadīt nepilngadīgu bērnu vai personu, kurai nepieciešama asistenta palīdzība vai kurai ir objektīvas grūtības vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ. Privātajā transportlīdzeklī atļauts pārvietoties līdz trim personām no vairākām mājsaimniecībām.

    Pārvietošanās privātajā auto atļauta arī iedzīvotājiem, kas nodarbināti sabiedrībai kritiski svarīgās nozarēs un jomās, tostarp, glābšanas dienestu darbiniekiem,  plašsaziņas līdzekļu darbiniekiem, kas pilda darba pienākumus vienā struktūrvienībā, norīkojumā vai maiņā un izmanto vienu auto, lai dotos uz darba vietu un atgrieztos no tās. Šādos gadījumos visiem pasažieriem obligāti ir jālieto sejas maskas.

     

    Vienas mājsaimniecības ierobežojums bija spēkā arī šī gada ziemā un pavasarī.

    “Divu mājsaimniecību atrašanās vienā automašīnā tiks tulkota kā pulcēšanās. Par to ir paredzēta atbildība līdz pat 2000 eiro,” tolaik norādīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

    Vienīgais izņēmums, kad pasažieri no dažādām mājsaimniecībām drīkstēja pārvietoties vienā auto, bija pildot darba pienākumus.

    Sākotnēji no Veselības ministra izskanēja ziņa, ka vienā automašīnā drīkstēs atrasties ne vairāk kā divi pieaugušie no vienas mājsaimniecības.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Lita Kuharenko (Veipa)
    Kārtējais ierobežojums bez loģikas- mājsaimniecībā tēvs, māte, pieaudzis dēls ēd pie viens galda, komunicē viens ar otru ikdienas, bet vienā automašīnā braukt nedrīkst. Nesaprotu aizsardzību pret vīrusu, bet gan varas parādīšanu.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē