• Ar aizraujošām cīņām Biķerniekos atklāta vēsturiskās autošosejas sezona

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    15. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dace Janova
    Ar aizraujošām cīņām Biķerniekos tika atklāta vēsturiskās autošosejas seriāla Dzintara aplis 2019.gada sezona. Sacensību DeWALT Grand Prix 2019 noslēdzošajā dienā te trasē devas VAZ, Volgas un vēsturiskās Formulas.

    Sezonas atklāšanas posmā viskuplāk pārstāvēta bija VAZ klase. VAZ 1600 vērtējumā pārliecinoši ātrākais bija Pēteris Laipnieks, kurš izcīnīja uzvaru abos braucienos. Uz pjedestāla nākamā pakāpiena stājās Harijs Ulpe, kurš šogad debitēja VAZ 1600 klasē un apstiprināja, ka VAZ 1300 klases pieredze ir pareizs solis braucēju attīstībai. Trešajā vietā šoreiz ierindojās 2016.gada čempions Matīss Mežaks.

    VAZ 1300 klasē pārliecinoši pirmā vieta Ģirtam Vecanagam. Starp Jevgēniju Trušinu un Gunti Mucenieku izvērtās spraiga cīņa par otro vietu. Sportisti daudzu apļu garumā mainīja pozīcijas un priekšpēdējā aplī sadūrās, piedzīvot avāriju. Šī sacensība noslēdzās ar Jevgēnija pārsvaru, Muceniekam saņemot 20 sekunžu sodu.

    Volga klases brauciens skatītājiem arī šoreiz nelika vilties, jo cīņa par pjedestālu turpinājās līdz pat finišam. Uzvaru šoreiz izcīnīja Jānis Grope – viņš bija ātrākais abos braucienos. Veiksmīga atgriešanās trasē ar šo sacīksti izdevās Andrejam Pauperam, kuram otrā vieta, savukārt trešo vietu ieguva Aleksands Čuhrovs, kurš otrajā braucienā piedzīvoja sadursmi ar Normundu Dobumu.

    Savukārt Volga 406 vērtējumā pirmā vieta Jānim Tomsonam, otrais Arnis Zekunde un kā trešais abu braucienu kopsummā ierindojās Andrejs Kuzņecovs.

    Formula Mondial klasē konkurentiem nepanākams bija Andris Griķis, viņš uzstādīja arī savu personīgo trases apļa rekordu, otrajā vietā igauņu braucējs Tāvi Krons. Pjedestālu noslēdza Indulis Rukuts, kuru otrajā braucienā piemeklēja tehniskas problēmas, taču Rukutam izdevās finišēt un nosargāt trešo vietu. Jāatzīmē, ka sadursmi šajās sacensībās piedzīvoja tēvs un dēls Tāvi un Jaaks Kūli, kuri, saduroties “Elkoņa” līkumā ieslīdēja akmeņos un vairs nevarēja turpināt sacīksti.

    Vēsturiskās Formulas Easter pirmais finišu sasniedza Dzintara aplis debitants Raitis  Mūrnieks, kurš pirmo reizi devās Biķernieku trasē ar jaunuzbūvēto Formulu. Otrajā vietā Itālo Alsiņš, aiz sevis atstājot Robertu Tomu.

    Nākamās Dzintara apļa sacensības notiks pēc mēneša, 16.jūnijā un tās pēc 10 gadu pārtraukuma tiks aizvadītas Biķernieku trases moto aplī.

     Dzintara aplis 2019. gada kalendārs:

    • 1.posms – Rīga, “Biķernieki”, 10.- 12.maijs
    • 2.posms – Rīga, “Biķernieki”, 16.jūnijs
    • 3.posms – Rīga, “Biķernieki” , 6.jūlijs
    • 4.posms – Rīga, „Biķernieki”, 16.-18.augusts
    • 5.posms – Pērnava, “Auto24ring”, 1.septembris

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē