• Apes novadā noķerts Porsche Panamera 4S, kas traucies ar 205 km/h

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts Policija / Ilustratīvs foto
    Aizvadītajās dienās laika posmā no 6.jūnija līdz 10.jūnijam Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā noformēti 442 administratīvā pārkāpuma protokoli ceļu satiksmes noteikumu jomā tai skaitā 267 protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

    Ceturtdien, 6.jūnijā Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa patrulpolicijas ekipāža Madonas novadā uz autoceļa Pļaviņas – Gulbene 19. kilometrā pamanīja automašīnu “Mercedes Benz”, kas traucās ārpus apdzīvotas vietas ievērojamā ātrumā.

    Pārbaudot radara mērījumu, konstatēts, ka automašīna, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h traucās ar 163 km/h lielu ātrumu. Automašīna nekavējoties tika apturēta. Pie transportlīdzekļa stūres sēdies kāds 1991. gadā dzimis vīrietis.

    Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, vadītājam par šo braucienu draud naudas sods no 360 – 480 eiro un vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem.

    Savukārt piektdien, 7.jūnijā kāds ātrumpārkāpējs apstādināts pulksten 23:48 Apes novadā uz autoceļa Rīga – Sigulda Igaunijas robeža (Veclaicene) 176. kilometrā. Automašīnas “Porsche Panamera 4S” vadītājs pabraucis garām policijas automašīnai “Škoda Superb”, kura tobrīd atradās ceļa malā ar iedegtām speciālajām zilajām signālugunīm.

    Policijas amatpersonām veicot transportlīdzekļa apturēšanu, Porsche vadītājs palielināja braukšanas ātrumu līdz 205 km/h.

    Automašīnas vadītājs atļauto braukšanas ātrumu pārsniedza vairāk kā divas reizes, proti, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, šis spēkrats brauca ar 205 kilometriem stundā.

    Pie transportlīdzekļa stūres sēdies kāds 1984. gadā dzimis Krievijas pilsonis. Par šo pārkāpumu pārgalvīgajam šoferim nāksies šķirties no vadītāja apliecības uz sešiem mēnešiem, kā arī samaksāt sodu 480 eiro apmērā.

    Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē