• Apdrošinātāja BTA peļņa pirmajā ceturksnī — 1,618 miljoni eiro

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    5. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Maija Zara / LETA
    Risku apdrošinātāja «BTA Baltic Insurance Company» (BTA) peļņa šogad pirmajā ceturksnī bija 1,618 miljoni eiro, kas ir par 36% mazāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā, liecina kompānijas publiskotais finanšu pārskats.

    Bruto apdrošināšanas prēmijās BTA šogad pirmajos trijos mēnešos parakstīja kopumā 56,37 miljonus eiro, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2018.gada pirmajā ceturksnī, bet bruto atlīdzībās kompānija izmaksāja 39,101 miljonu eiro, kas ir pieaugums par 35,9%.

    Tostarp Latvijā bruto apdrošināšanas prēmijās 2019.gada pirmajā ceturksnī BTA parakstīja 22,181 miljonu eiro, kas ir par 5,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet atlīdzībās izmaksāja 18,658 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 33,5%.

    Vienlaikus kompānijā aģentūrai LETA pavēstīja, ka Lietuvā 2019.gada pirmajā ceturksnī BTA bruto prēmijās parakstīja 27,5 miljonus eiro, kas ir par 3,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet atlīdzībās izmaksāja 13 miljonus eiro. Savukārt Igaunijā parakstīto prēmiju apmērs attiecīgajā periodā pieauga par 7,9%, sasniedzot 6,7 miljonus eiro, kamēr izmaksāto atlīdzību apmērs veidoja 7,4 miljonus eiro saistībā ar vairākiem Īpašumu apdrošināšanas atlīdzību pieteikumiem.

    Visvairāk šogad pirmajā ceturksnī BTA parakstījusi sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā – 14,877 miljonus eiro, kas ir par 4% mazāk nekā gadu iepriekš, seko sauszemes transporta (KASKO) apdrošināšana, kurā prēmijās parakstīti 13,382 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 10,1%.

    Nākamā ir veselības apdrošināšana, kurā prēmijās parakstīti 10,217 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 14,7%.

    Arī atlīdzībās BTA šogad pirmajos trijos mēnešos visvairāk izmaksājusi sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā – 8,814 miljonus eiro, kas ir par 21,1% vairāk nekā gadu iepriekš, seko KASKO apdrošināšana – 7,621 miljons eiro, kas ir pieaugums par 1,8%, un īpašuma apdrošināšana – 5,673 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā gadu iepriekš.

    «Gada pirmajos trijos mēnešos BTA spējusi turpināt vienmērīgu attīstību visās trijās Baltijas valstīs. Lielākais kāpums bija vērojams Igaunijā, par ko esam gandarīti, jo šajā valstī joprojām saskatām lielas izaugsmes iespējas. Lielākā daļa no BTA pieteikto un izmaksāto atlīdzību lietām vēl joprojām ir KASKO un OCTA segmentos, kas liecina, ka ceļu kvalitātei un autovadītāju braukšanas kultūrai Baltijā ir jāpievērš pastiprināta uzmanība.

    Savukārt iepriecina fakts, ka jau vairākus mēnešus novērojam ļoti pozitīvu tendenci brīvprātīgos apdrošināšanas veidos – īpašumu, veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanas polises visā Baltijā iedzīvotāji pieprasa arvien biežāk. Tas liecina, ka sabiedrība un uzņēmumi kļūst arvien izglītotāki par apdrošināšanas nepieciešamību un tās nozīmi ikdienas dzīvē,» sacīja BTA valdes priekšsēdētājs Volfgangs Štokmaiers (Wolfgang Stockmeyer).

    2018.gada pirmajā ceturksnī BTA peļņa bija 2,53 miljoni eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē