• Aiztur automazgātuves apšaudes vaininiekus; pie viņiem atrod, iespējams, prāvus narkotiku krājumus

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    12. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Aculiecinieka foto / Sadursme.lv
    Valsts policija aizdomās par šaudīšanos Mūkusalas ielas automazgātavā aizturējusi divus iepriekš nesodītus vīriešus un pie viņiem atradusi, visticamāk, prāvus narkotiku krājumus.

    VP aģentūru LETA informēja, ka ceturtdien ap plkst.14.50 Valsts policija saņēma informāciju par to, ka Mūkusalas ielā, automazgātavā ir sašauts vīrietis. Notikuma vietā ieradās policisti, kā arī mediķi, kas cietušajam uz vietas sniedza medicīnisko palīdzību. Ņemot vērā, ka ievainojumi nebija smagi, cietušais vīrietis no hospitalizācijas atteicās.

    Policija noskaidroja, ka noziegums izdarīts brīdī, kad cietušais vīrietis mazgājis savu automašīnu. Tobrīd notikuma vietā ar mašīnu Mercedes-Benz piebraukuši divi vīrieši, kuri izkāpuši no spēkrata, un ar diviem ieročiem viņu sašāvuši, pēc kā aizbrukuši prom.

    Uzbrucēju automašīna Mercedes-Benz un automašīnas īpašnieks nekavējoties tika izsludināts meklēšanā. Veicot operatīvos pasākumus, tika noskaidrots, ka personas ar meklēšanā izsludināto spēkratu pārvietojas pa Purvciema mikrorajonu.

    Ceturtdienas vakarā policija Vaidavas ielā veica aizturēšanas operāciju. Apturētajā automašīnā atradās abi par šaušanu aizdomās turētie vīrieši, kā arī vēl divas personas.

    Aizdomās turētie ir dzimuši 2000. un 2002. gadā un iepriekš nav sodīti.

    Pārbaudot automašīnu Mercedes-Benz, aizturēto personīgās mantas un veicot kratīšanu dzīvesvietā, tika atsavināti aptuveni 200 grami dažādu narkotisko vielu.

    Šīm vielām nozīmēta ekspertīze, taču, visticamāk, izņemto vielu vidū ir marihuāna, MDMA un LSD.

    Tāpat atsavināti abi uzbrukumā izmantotie nereģistrētie pneimatiskie ieroči un vienas gāzes pistole.

    Valsts policijas iegūtā informācija liecina, ka uzbrukuma motīvs bijis personisks konflikts. Cietušais ar vienu no aizturētajiem iepriekš bija pazīstams, taču ilgstoši nebija ticies. Starp abiem jaunajiem vīriešiem interneta vidē bija izcēlies konflikts, pēc kā abi nolēmuši tikties pie automazgātavas. Otrs uzbrucējs atbraucis līdzi, un viņš cietušo nepazina.

    Policijā sākts kriminālprocess par huligānismu.

    Tāpat personām būs jāatbild par pneimatisko ieroču nereģistrēšanu un, ja ekspertīzē apstiprināsies, ka izņemtās vielas ir narkotikas, arī par narkotisko vielu glabāšanu.

    Aizturētās personas patlaban atrodas izolatorā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē