• VIDEO: Jaunietis parauj ratā motorolleri un nokrīt, braucamais ieripo veikala logā

    Aizraujoši
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    30. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadri no video
    Pirmdien, 27.aprīlī, Vidzemē kāds jaunietis vadīja motorolleru, braucot uz viena – aizmugurējā riteņa, tādejādi apdraudot citus ceļu satiksmes dalībniekus un savu veselību. Jaunietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Policija atgādina, ka šādi manevri nav atļauti un ir uzskatāmi par agresīvu braukšanu.

    Līdz ar sauli un siltumu uz ceļiem palielinās mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku skaits. To skaitā ir arī mopēdisti un motociklisti, tāpēc visiem motorizēto transportlīdzekļu vadītājiem atgādinām, ka satiksmes drošības noteikumu ievērošana, maksimāla uzmanība un pareiza apģērba izvēle ir svarīgākie priekšnosacījumi, lai izvairītos no nepatīkamiem un sāpīgiem starpgadījumiem.

    Ņemot vērā, ka motociklistu un mopēdistu sezona ir sākusies.

    Policija kā jau katru gadu kontrolēs iepriekšminēto transportlīdzekļu vadītājus, kas brauc bez ķiverēm vai bez derīgas tehniskās apskates.

    Tāpat uzmanība tiks pievērsta braukšanas ātruma pārkāpējiem. Jāteic, ka galvenie motobraucēju pieļautie pārkāpumi ir ātruma pārsniegšana un riskanta manevrēšana.

    Šogad Vidzemē no 1.janvāra līdz 28.aprīlim mopēdu vadītājiem noformēti jau 76 administratīvo pārkāpumu protokoli par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, tostarp arī par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

    Savukārt pie mopēda stūres, alkoholisko dzērienu iespaidā, sēdušies 14 vadītāji. Pērn šajā pašā laikā posmā noformēts 67 administratīvā pārkāpuma protokoli. Policija aicina motorizēto transportlīdzekļu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes prasību neievērošana apdraud gan pašu, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

    Kā norāda Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks: «Motorizēto transportlīdzekļu vadītāji ir vieni no ceļu satiksmes neaizsargātajiem dalībniekiem, un situācijās, kad ceļu satiksmes negadījumā ir iesaistīts motociklists vai mopēdista vadītājs, gandrīz vienmēr smagākās traumas gūst tieši viņš», tādēļ Lūks aicina visus motociklistus un mopēda vadītājus lieki neriskēt ar savām un galvenokārt apkārtējo cilvēku dzīvībām, demonstrējot sava motocikla maksimālo ātrumu vai pārgalvīgus trikus.

    Arī autovadītājiem ir jāpierod un jārēķinās ar faktu, ka bez viņiem uz ceļa atrodas arī citi pilntiesīgi satiksmes dalībnieki – motociklisti, mopēdisti, tāpat arī velosipēdisti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē