• VIDEO: Alūksnē policija pieķer jaunieti divreiz pārkāpjot ātrumu un atņem tiesības

    Aizraujoši
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    23. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadri no video
    Valsts policija 21. aprīlī kādam šoferim Alūksnē divas reizes noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu par braukšanas ātruma pārsniegšanu. Otrā reizē vīrietis ne tikai pārkāpis ātrumu, bet uz skumjām par strīdu ar draudzeni pie stūres sēdies vairāk nekā divu promiļu reibumā.

    Otrdien, 21.aprīlī, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, ap pulksten 15:00 Alūksnē, Dārza ielā fiksēja atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu, kur 1997. gadā dzimis vīrietis vadīja BMW markas automašīnu ar ātrumu 99 km/h, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir līdz 50 km/h. Vadītājs paskaidroja, ka “nedaudz uzspiedis gāzes pedāli, bet nav vēlējies tīši pārkāpt atļauto braukšanas ātrumu”.

    Par pārkāpumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kur piemērots administratīvais sods, proti, naudas sods 300 eiro apmērā. Jāpiemin, ka vīrietis par līdzīgiem pārkāpumiem bija nonācis policijas redzeslokā jau iepriekš.

    Šīs pašas dienas vakarpusē, īsi pirms pulksten 18:00 tika saņemta informācija, ka no Gulbenes virzienā uz Alūksni, iespējams, alkoholisko dzērienu ietekmē, agresīvi pārvietojas kāds BMW transportlīdzeklis, kuram bija zināma valsts reģistrācijas numura zīme. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes norīkojums, kas konkrētā transportlīdzekļa vadītājam jau dienā noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu, devās pa autoceļu Litene – Gulbene, nolūkā pārbaudīt saņemto informāciju.

    Mirkli vēlāk uz autoceļa Litene – Alūksne 15. kilometrā šis BMW markas transportlīdzeklis tika apturēts par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

    Jaunietis vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir līdz 90 km/h, pārvietojās ar 147 km/h lielu braukšanas ātrumu.

    Pārbaudot vadītāju, konstatēts, ka 1997. gadā dzimušais vīrietis, pie transportlīdzekļa stūres sēdies alkoholisko dzērienu ietekmē. Vīrieša izelpā konstatēja 2,17 promiļu lielu reibumu. Jautāts, kādēļ atkal pārsniedzis braukšanas ātrumu un vēl pie tam alkohola reibumā, jaunietis atzina, ka sastrīdējies ar draudzeni, tādēļ nedaudz iedzēris, bet arī šajā gadījumā nav vēlējies pārkāpt atļauto braukšanas ātrumu.

    Valsts policijas aicina visus autovadītājus būt atbildīgiem pret savu un apkārtējo cilvēku dzīvību. Nesēsties pie stūres, ja lietoti alkoholiskie dzērieni. Alkohola lietošana un braukšana nav savienojamas lietas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē