• Pārvadājumu uzņēmuma Toyota Mirai nobraukuši 5 miljonus kilometru

    Aizraujoši
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    25. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    CleverShuttle pašlaik ir lielākais pārvadājumu uzņēmums Vācijā, un kopš 2017. gada septembra lielu daļu uzņēmuma autoparka veido ar ūdeņradi darbināmie Toyota Mirai. Tie jau ir nobraukuši 5 milj. kilometru, tas ir visvairāk izmantotais Mirai transporta parks pasaulē.

    5 milj. kilometru atbilst attālumam, kas tiktu pārvarēts, sešas reizes aizbraucot no Zemes līdz Mēnesim turp un atpakaļ un vēl vienu reizi turp. CleverShuttle pārstāvis uzsvēra, ka Toyota Mirai divarpus gadu laikā nav bijusi neviena tehniska problēma.

    „Ar ūdeņradi darbināmie automobiļi, tādi kā Toyota Mirai, savas uzticamības dēļ ir kļuvuši par ārkārtīgi svarīgu mūsu uzņēmuma sastāvdaļu. Tie ļauj mums nodrošināt ērtu ceļošanu neskaitāmam daudzumam pasažieru, vidē izdalot tikai ūdens tvaikus,” saka Jans Hofmans, viens no CleverShuttle dibinātājiem un pašreizējais vadītājs.

    CleverShuttle un Toyota sadarbība sākās 2017. gada septembrī, kad Hamburgā sāka braukāt 20 Mirai automobiļi, un vēlāk šo videi draudzīgo modeļu autoparks tika paplašināts līdz 45 dažādām vietām Vācijā. Visā periodā nevienam no automobiļiem nebija vajadzības pēc neplānota tehniskā remonta.

    „5 milj. kilometru braukšanas pieredze pierāda, ka ar ūdeņradi darbināmie automobiļi ir pilnīgi praktiski ikdienas lietošanai. Daži automobiļi pārvarēja līdz 180 000 km, un nevienam netika novērotas tehniskas problēmas, tas pierāda Toyota ūdeņraža sistēmas briedumu un uzticamību,” saka Toyota Motor Europe direktors Ferry M. M. Franzs.

    Toyota Mirai tika prezentēts 2014. gadā, bet tā pārdošana Eiropā tika sākta gadu vēlāk, un to var pasūtīt gan privātie, gan juridiskie klienti. Tas ir grezns automobilis ar četrām atsevišķām sēdvietām, kas pasažieriem sniedz maksimālu komfortu un ērtumu. Ar ūdeņradi darbināmajam nulles emisijas automobilim Mirai ir elektromotora sistēma, kas sasniedz 113 kW (154 ZS).

    Vienīgais, ko braucot izdala Mirai, ir ūdens tvaiki. Ar pilnu ūdeņraža tvertni Toyota Mirai var nobraukt līdz 500 kilometriem, un tā uzpildīšana prasa tikai 3 minūtes.

    Šī gada beigās Japānā sāks ražot otrās paaudzes Mirai, kas klientus savaldzinās ne tikai ar jaunu dizainu, bet arī ar vēl lielāku veicamo attālumu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē