• Latvijā radīts unikāla un sportiska dizaina mocis

    Aizraujoši
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    17. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijas vienīgajā profesionālajā motociklu dizaina meistardarbnīcā Metalhammers šopavasar ir pabeigts darbs pie jaunākā projekta – iespaidīga old school stilā pārbūvēta dizaina motocikla. Pirms ārkārtējās situācijas izziņošanas valstī izskatīgo dzelzs rumaku bija paredzēts prezentēt marta beigās izstādē Outdoor Riga 2020 Ķīpsalā. Šobrīd piedāvājam to iepazīt tiešsaistē!

    Dzelzs rumaka pamatā ir izmantots 2016. gada Indian Scout modelis, no kura ir noņemts viss liekais – somas, bagāžnieks, liels divvietīgs sēdeklis, milzīgi izpūtēji, liels priekšējais dubļusargs un stikls. Pēc ievērojamajām pārmaiņām motocikls ir kļuvis zemāks, vieglāks un ērtāks braukšanai.

    “Zīmols Indian man asociējas ar vecajiem, ļoti stilīgajiem motocikliem, izņemot šo – Scout modeli, tas gan ir nepievilcīgs. Tāpēc centāmies to izmainīt un radīt jaunu dizainu, ievērojot seno sporta motociklu stilu. Savu artavu dzelzs rumaka pārveidē ielika arī visiem motobraucējiem zināmie meistari – Hotabičs, kas pilnīgi no “nulles” izgatavoja jaunu ādas sēdekli pēc manām skicēm, un Vilnis, kas veica dizaina krāsošanu,” norāda kaislīgs motobraucējs, Metalhammers idejiskais virzītājs un dizainers Juhans Losop jeb Aleksandrs Blūmentāls.  

    Teju visas jaunās motocikla detaļas ir radītas Metalhammer darbnīcā vai pēc paša Juhana skicēm tepat Latvijā. Lai tas līdzinātos senajiem sporta braucamajiem, tam ir uzlikta ērta, oldskūlīga stūre, noņemti priekšējie kāpšļi un uztaisīti speciāli kronšteini kāju platformai ar visiem bremžu un ātruma pārslēdzēju mehānismiem.

    Speciāli šim dizaina projektam ir uztaisīts arī priekšējais spoilers ar lukturi, priekšējais dubļusargs, aizmugurējās numurzīmes plāksne un kronšteini. Dzelzs rumaks ir arī ticis pie jauna dizaina izpūtēja ar misiņa uzgaļiem un modernizēta aizmugurējā dubļusarga, kurā iebūvēts stopsignāls un jauni pagrieziena rādītāji.

    Uz Latvijas ceļiem šo dizaina motociklu diemžēl neredzēsim, jo jau tuvākajā laikā tas dosies pie jaunā īpašnieka uz Vāciju. Starp citu, moto spēkrats ir pārveidots tā, lai tas legāli varētu braukt pa Vācijas ceļiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē