• ACEA: Latvijā janvārī-aprīlī bijis lielāks jaunu komercauto reģistrācijas pieaugums par ES vidējo

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    23. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Latvijā janvārī-aprīlī bijis lielāks jaunu komerciālo transportlīdzekļu (kravas automašīnu un autobusu) reģistrācijas pieaugums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ceturtdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

    Saskaņā ar šiem datiem janvārī-aprīlī mūsu valstī reģistrēti 1333 jauni komerciālie transportlīdzekļi, kas bija par 9,2% vairāk nekā pirms gada.

    ES vidēji janvārī-aprīlī jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācija pieauga par 5,8%.

    No 30 Eiropas valstīm, par kurām datus apkopo ACEA, lielākais jauno komerciālo transportlīdzekļu reģistrācijas pieaugums janvārī-aprīlī bijis Slovēnijā (+21,2%), Luksemburgā (+17,8%), Lietuvā (+12,3%), Vācijā (+12,1%), Ungārijā (+11,8%), Grieķijā (+10,1%) un Rumānijā (+9,6%).

    Jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācijas kritums janvārī-aprīlī gada izteiksmē reģistrēts astoņās valstīs: Kiprā (-0,3%), Bulgārijā (-0,6%), Somijā (-4,7%), Slovākijā (-6,5%), Igaunijā (-7,7%), Īrijā (-9%), Zviedrijā (-17%) un Islandē (-24%).

    Aprīlī vien Latvijā reģistrēti 301 jauns komerciālais transportlīdzeklis jeb par 3,5% mazāk nekā 2018.gada ceturtajā mēnesī, Lietuvā – 1150 transportlīdzekļi jeb par 0,3% vairāk nekā pirms gada, bet Igaunijā – 505 transportlīdzekļi jeb par 12,2% mazāk nekā pirms gada.

    ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē