• WorldRX izziņo šā gada čempionāta dalībniekus

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    6. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Neste WorldRX of Latvia 2018
    Foto: FIAWorldRallycross.com
    Neste WorldRX of Latvia 2018
    Pasaules rallijkrosa čempionāta (WorldRX) rīkotāji ir izziņojuši oficiālo šāgada dalībnieku sarakstu, kurā ir arī Latvijas pārstāvis Jānis Baumanis (Team STARD).

    2019. gada čempionātam ir pieteikušās sešas komandas ar 16 pastāvīgiem pilotiem un četri individuālie braucēji kopumā no 11 dažādām valstīm. Latvija WorldRX dalībnieku sarakstā būs pārstāvēta arī šogad ar Jāni Baumani, kurš turpina braukt Austrijas Team STARD komandā. Viņa pārinieks pagaidām nav nosaukts; pērn Jānis bija vienīgais komandas pārstāvis čempionātā.

    Kā ziņojām, otrs Latvijas pilots Reinis Nitišs ir pievienojies GRX komandai kā attīstības pilots un piedalīsies atsevišķos WorldRX posmos.

    Avots: fiaworldrallycross.com
    Avots: fiaworldrallycross.com

    Pēc ievērojamām izmaiņām dalībnieku sastāvā pēc aizvadītās sezonas, kad no WorldRX aizgāja Audi, Peugeot, Volkswagen un Audi rūpnīcu komandas un vairāki vadošie braucēji, ieskaitot 2018. gada čempionu Johanu Kristofersonu, daļa no pilotiem ir atraduši iespēju turpināt piedalīties WorldRX sacensībās.

    Tā privātajai jaunizveidotajai Monster Energy RX Cartel komandai ir pievienojies labi pazīstamais norvēģis Andreass Bakerūds, bet brāļi Timijs un Kevins Hanseni turpinās braukt ar Peugeot mašīnām, pārstāvot privāto Team Hansen MPJ vienību.

    Nodarbināto pilotu skaitu ir divkāršojusi GC Kompetition komanda, kas izmanto Renault markas automašīnas. Komandas īpašniekam Gerlēnam Šišerī pievienojies bijušais Eiropas rallijkrosa čempions Antons Marklunds, RX2 čempions Sirils Reimons un beļģis Gijoms De Riders.

    2019. gada sezona sāksies 6. martā jaunuzbūvētajā trasē Abu Dabi. čempionātā ir iekļauti 10 posmi, ieskaitot Neste WorldRX of Latvia, kas risināsies septembra vidū Rīgā, Biķernieku trasē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē