• World RX līderis Kristofersons: Rīgā šonedēļ var paņemt daudz punktu

    World RX of Riga
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    15. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Johans Kristofersons
    Foto: Publicitātes foto
    Johans Kristofersons
    Pasaules rallijkrosa čempionāta (World RX) kopvērtējuma līderis Johans Kristofersons Rīgā cer palielināt savu pārsvaru pār konkurentiem, kas pēc aizvadītiem četriem posmiem sasniedzis 17 punktus.

    “Rīgā var paņemt daudz punktu, un es ceru, ka man izdosies palielināt pārsvaru pār sekotājiem,” saka zviedru pilots, kurš World RX atgriezies pēc gada prombūtnes, kura laikā startēja citās autosacensībās. “Ieguvām vēl vairāk informācijas no Volkswagen Motorsport un esam gatavi cīņai!”

    Rīgas posms pieredzējušajam pilotam saistās ar labām atmiņām – tieši Biķernieku trasē viņš 2017. gadā nodrošināja savu pirmo pasaules čempiona titulu.

    “Šī trase ir ļoti sarežģīta, ar īpašu raksturu un labu saķeri, bet tehniskāka nekā, piemēram, Loekas trase Francijā,” saka Kristofersons. “Es vienmēr ļoti daudz ko analizēju pirms sacensībām, pārskatu ne tikai savu braukšanu, bet arī konkurentus. Mans ofiss izskatās kā novērošanas centrs, pilns ar ekrāniem, serveriem un cietajiem diskiem. Mums katram ir sava pieredze, no rallija līdz rallijkrosam, un katrs trasē pieņem savus lēmumus.”

    Kristofersons uzvarējis divos no pirmajiem četriem World RX posmiem un kopvērtējumā ar 111 punktiem ieņem pirmo vietu.  Pa vienai posma uzvarai ir Matiasam Ekstromam un Niklasam Gronholmam. Kopvērtējumā viņiem attiecīgi pa 94 un 76 punktiem.

    Neste World RX of Rīga ietvaros notiks divi pasaules čempionāta posmi – viens sestdien, 19. septembrī, otrs svētdien, 20. septembrī. Līdz ar Supercar klasi Biķerniekos sacentīsies arī jaunizveidotā Projekt E pārstāvji, kuru vidū būs arī Latvijas braucējs Jānis Baumanis.

    Kā zināms, koronavīrusa pandēmijas dēļ pasaules rallijkrosa čempionāts iesākās tikai vasaras beigās nevis, kā sākotnēji paredzēts, martā, un šobrīd kalendārā iekļautas deviņas sacīkstes septiņās valstīs. Zviedrija, Somija un Latvija uzņem pa diviem posmiem katra, pa vienam etapam plānots aizvadīt Portugālē, Montalegres trasē (10.-11. oktobrī), Spānijā, Katalonijas trasē (17.-18. oktobrī), Belģijā, Spā trasē (21.-11. novembrī) un Vācijā, Nirburgringas trasē (12.-13. decembrī).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē