• VW kompensācijās dīzeļgeitas skartajiem autoīpašniekiem izmaksājis vairāk nekā 750 miljonus eiro

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    30. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen otrdien paziņoja, ka līdz šim tā dēvētā dīzeļgeitas skandāla ietekmētajiem autoīpašniekiem Vācijā kopumā kompensācijās izmaksāti vairāk nekā 750 miljoni eiro.

    Šī summa izmaksāta aptuveni 240 000 gadījumu.

    Volkswagen norāda, ka tiešsaistes platforma, kurā patērētāji var iesniegt savus kompensācijas pieteikumus, darbību beigs 6.jūlijā. Pēc šī datuma prasītāji dokumentus, tostarp juristu rēķinus, varēs nosūtīt pa pastu.

    Joprojām tiek izvērtēti vai apstrādāti vairāki tūkstoši prasību, taču kopējā kompensācijās izmaksātā summa tuvākajās nedēļās būtiski nemainīsies, skaidro autoražotājs.

    Volkswagen vēsta, ka vairāk nekā 90% gadījumu, kuros prasību iesniedzējiem ir tiesības uz kompensāciju, noslēgušies ar vienošanos.

    Kompensācijas apjoms tiek noteikts, balstoties uz konkrētā automobiļa vecumu un modeli. Tādējādi kompensācijas apjoms svārstās no 1350 līdz 6257 eiro.

    Kā ziņots, Volkswagen aprīlī panāca vienošanos par kompensāciju izmaksu ar autoīpašniekiem, kuri piedalījās kolektīvajā prasībā tiesā saistībā ar «dīzeļgeitas» skandālu.

    2015.gada septembrī Volkswagen izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem tā ražoto automašīnu aprīkotas ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu mērījumu falsificēšanas programmatūra.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē