• Volkswagen izpilda Eiropas CO2 emisiju mērķus un Baltijā kļūst par elektroauto tirgus līderi

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    26. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Saskaņā ar sākotnējiem datiem Volkswagen pasažieru automašīnu segmentā radījis par aptuveni sešiem miljoniem gramu mazāk CO2 nekā to pieprasa likums, līdz ar to pārsniedzot ambiciozos Eiropas vieglo automobiļu parka CO2 emisiju mērķus 2020. gadam.

    Volkswagen jaunu vieglo automobiļu vidējais CO2 izmešu apjoms Eiropas Savienībā bijis 92g/km, bet zīmolam noteiktais CO2 mērķrādītājs bija 97g/km. Kopumā CO2 izmešu apjoms salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu samazinājies par 22%.

    Šāds rezultāts uzrādīts, pateicoties zīmola elektroautomašīnu portfeļa attīstībai, kas arī pērn sekmēja Volkswagen izaugsmi gan pasaulē, gan Baltijā. 2020. gadā Volkswagen sasniedza teju 20% tirgus daļu Latvijā, bet Baltijā – 26%, kļūstot par populārāko elektroautomašīnu zīmolu reģionā.  Kopumā Volkswagen elektroautomašīnu pārdošanas apjomi pērn Latvijā salīdzinājumā ar 2019. gadu pieauga par 950%, Baltijā par – +1155%.

    “Papildus mūsu esošajam sortimentam piedāvāsim ID.3 bāzes modeli par pievilcīgu cenu, kā arī Latvijā uzsāksim pirmā pilnībā elektriskā Volkswagen apvidus auto ID.4 tirdzniecību,” norāda Volkswagen zīmola vadītājs Justas Nekrošius.

    2020. gadā Volkswagen attīstīja elektroautomašīnu portfeli, iepazīstinot ar jaunu e-up un aizsākot jaunu ēru šajā segmentā ar pirmajiem modeļiem, kas radīti uz pilnīgi jaunas modulārās elektroautomobiļu platformas (MEB) – ID.3. Latvijā 2020. gadā pieredzēts lielākais elektroautomašīnu pieaugums visā Eiropā. Baltijā un pasaulē šis bija vienīgais auto segments, kas turpināja augt.

    Laika periodā no 2020. gada līdz 2024. gadam uzņēmums elektriskajā mobilitātē investēs vairāk nekā 11 miljardus eiro, pārveidos vēl vairākas ražotnes, kā arī plāno līdz 2025. gadam tirgū piedāvāt 20 jaunus pilnībā elektriskos modeļus.

    Šajā fiskālajā gadā Volkswagen paplašinās produktu klāstu ar automašīnām, kas radītas uz modulārās elektroautomobiļu platformas  (MEB) un starptautiskajos tirgos pakāpeniski nonāks pilnībā elektriskie modeļi ID.4, ID.4 GTX un ID.5.

    Kopš elektriskās ofensīvas sākuma Volkswagen pagājušajā gadā jau spējis piegādāt vairāk elektrisko automobiļu kā jebkad agrāk – 212 000 vienību. Pilnībā elektrisko automobiļu īpatsvars salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir trīskāršojies un veido 134 000 vienību, no kurām 56 500 automašīnas bija pilnībā elektriskie ID.3 modeļi.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē