• Volkswagen ID.3 elektroauto pirmais brauciens

    Elektroauto
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    23. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    4/7Uzlāde & patēriņš

    Uzlāde & patēriņš

    Uzlādes process būtiski neatšķiras no citiem elektroauto, taču ID.3 spēj izmantot 100 kW un pat 125 kW (Pro S versijā) uzlādes staciju priekšrocības. Šādu iekārtu plašāka pieejamība Latvijā ir tikai laika jautājums.

    Uzlādes progresu varam vērot centrālajā ekrānā. Šeit iespējams iestatīt arī to, līdz cik procentiem vēlamies uzlādēt akumulatoru un cik ilgu laiku tas aizņems. Visu iespējams uzraudzīt arī attālināti ar We Connect ID. lietotni. Ja veicat uzlādi publiskajā stacijā, optimāli vēlams veikt uzlādi līdz 80%.

    Pēc ražotāja datiem, ID.3 no 10% līdz 80% uzlādēsies aptuveni stundā. Mēs lādējām īsākās amplitūdās. Uzlāde no 56% līdz 78% 50 kW stacijā ilga aptuveni 25 minūtes, bet no 69% līdz 100% tikām aptuveni 45 minūtēs.

    Interesanti, ka par uzlādes līmeni norāda arī inteliģentā LED gaismas strīpa paneļa augšdaļā. Tas ir kas līdzīgs, kā redzējām Seat Leon, taču spāņu hečbekā tas bija vien dekoratīvs prieciņš.

    Ilgtermiņā konkrētais ID.3 bija patērējis 24.5 kWh/100km un tas atbilda arī mūsu testa rezultātiem. Pēc 90 km gara un pusotras stunda brauciena no Rīgas centra līdz Cēsīm ID.3 patērēja precīzi 25 kWh/100km. Gaisa temperatūra tobrīd bija nedaudz zem nulles, dažbrīd uzputināja sniegs un ar vienu uzlādi varēja nobraukt līdz 250 km, taču siltāks laiks, mierīgāks braukšanas stils un pārvietošanās pilsētas robežās šos skaitļus varētu vairāk pietuvināt maksimālajiem 420 km un ražotāja norādītajiem 16,1 kWh/100km. Visai droši, ka piemērotos apstākļos ar vienu uzlādi varētu veikt 300 – 350 km.

    Apskata turpinājums:

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē