• Toyota prezentē modernizēto Hilux pikapu

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    4. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Modernizētais Toyota Hilux – automobilis, kurš apvieno iespaidīgu dizainu, jaudīgu 2,8 litru dzinēju un uzlabotu sniegumu gan uz ceļa ar stingru segumu, gan arī apvidū ar vēl augstāku komfortu, bagātīgu aprīkojumu un paplašinātu modeļu klāstu.

    Atjauninātā Hilux saimes zenītā atradīsies modifikācija Invincible (no angļu valodas – neuzvarams). Kopš nonākšanas tirgū 1968. gadā, tas ir iekarojis Ziemeļpolu, Islandes vulkānus, Antarktīdu un arī uzvarējis Dakaras rallijreidā 2019. gadā.

    No jaunā Hilux var gaidīt vēl vairāk, jo 1 tonnas kravnesību un spēju vilkt 3,5 tonnas smagu piekabi tagad ir ieguvušas visas pilnpiedziņas Hilux virsbūves versijas (gan Extra Cab, gan Double Cab).

    Ārējais dizains un aprīkojuma tehnoloģijas

    Jaunā Hilux seja ir piedzīvojusi visaptverošas dizaina izmaiņas, iegūstot spēcīgu un drosmīgu trīsdimensionāla izskata radiatora režģi un atbilstošu bufera noformējumu.

    Automobiļa ārējo izskatu paspilgtina jauna dizaina priekšējie un aizmugurējie LED lukturu bloki, jauna dizaina 18 collu vieglmetāla diski melnā krāsā un divas jaunas virsbūves krāsas – Emotional Red II (sarkana) un Oxide Bronze (bronzas metāliskā).

    Interjerā ir jauns mērinstrumentu panelis, kā arī jauna informatīvi izklaidējošā sistēma centrālajā konsolē ar 8 collu ekrānu, mehāniskām pogām un grozāmiem slēdžiem. Pilnveidotajai multimediju sistēmai ir ātrāka programmatūra un uzlabota ekrāna skārienjutība, kā arī Apple CarPlay® un Android AutoTM saskarnes viedtālruņa ērtai pieslēgšanai un lietošanai.

    Aprīkojuma klāstā ietilpst viedā durvju atslēgšana un dzinēja iedarbināšana ar spiedpogu, navigācijas sistēma, automātiskā gaisa kondicionēšanas sistēma, stāvvietā novietošanas sensori priekšā un aizmugurē, kā arī JBL Premium skaņas sistēma ar 800 vatu, 8 kanālu pastiprinātāju, 9 skaļruņiem un CLARi-Fi tehnoloģiju.

    Lai pielāgotu auto darba un atpūtas vajadzībām, pircēji varēs izvēlēties sev piemērotāko papildaprīkojumu no plašā aksesuāru klāsta. Tajā ietilpst, piemēram, drošības caurules uzstādīšanai aiz kabīnes, elektriski aizverams un atverams kravas kastes pārsegs no alumīnija, fiksētais kravas kastes pārsegs, 12 voltu kontaktligzda kravas kastē u.c.

    Spēka agregāti

    Jaunā Hilux dzinēju klāsta balsts ir jauns un jaudīgāks 2,8 litru, 204 ZS dīzeļdzinējs, pateicoties kuram Toyota pikaps iegūst segmentā konkurētspējīgu veiktspēju.

    Ar 500 Nm griezes momentu Hilux no 0–100 km/h tikai 10 sekundēs (par 2,8 sekundēm ātrāk nekā pašreizējais 2,4 litru dzinējs). Tai pašā laikā vidējais degvielas patēriņš ir 7,8 l/100 km, savukārt CO2 izmešu apjoms nav lielāks par 204 g/km (atbilstoši NEDC testu ciklam, gaidot noslēdzošo homologāciju).

    Jaunais 2,8 litru dzinējs būs pieejams Hilux Extra Cab un Double Cab virsbūves versijām apvienojumā ar sešu pakāpju manuālo vai sešu pakāpju automātisko transmisiju un pilnpiedziņu.

    Gaitas dinamika

    Izstrādājot jauno Hilux, inženieru mērķis bija saglabāt leģendārās spējas bezceļos, vienlaikus uzlabojot gaitas īpašības un komfortu uz ceļa ar cietu segumu. Lai izturētu vissmagākos apvidus pārbaudījumus, Hilux ir viens no retajiem auto ar rāmja un virsbūves arhitektūru, kas ir izturīgāka pret vērpes spēkiem.

    Jaunā Hilux komforts un lietojamība ikdienā ir uzlaboti, pilnveidojot balstiekārtu un stūres pastiprinātāja sistēmu. Piekares galvenie ieguvumi ir citādāks priekšējo un aizmugurējo amortizatoru regulējums, kā arī uzlabots lokšņu atsperu dizains un jaunas bukses. Ar tām auto balstiekārta nodrošina līganāku gaitu uz gluda ceļa un iegūst labākas triecienus slāpējošās īpašības bedrēs.

    Lai uzlabotu bezceļu braukšanas īpašības, jaunajā Hilux izmantota jauna elektroniskā funkcija, kas imitē ierobežotas slīdes diferenciāļa darbību (divu riteņu piedziņas modeļiem). Hilux dzinēja tukšgaitas ātruma pazemināšana no 850 līdz 680 apgriezieniem minūtē un noregulēta akseleratora atsaucība dod vadītājam izjustāku kontroli. Tāpat Toyota pikapam ir atjaunināta automobiļa stabilitātes kontroles sistēma VSC, kā arī jauna riepu leņķa monitorēšanas iekārta.

    Aprīkojuma līmenis Invincible

    Hilux klāsta top modelis būs Invincible specifikācijas Double Cab pikaps, kas ir kā radīts daudzpusīgai lietošanai un atpūtai. Tikai šim modelim pieejams atšķirīga dizaina radiatora režģis un buferis, motora aizsargs, uzlikas uz spārniem, citādāki durvju rokturi, riteņi, kā arī kravas kastes durvis.

    Hilux Invincible modeļa interjers ietver ekskluzīva dizaina mērinstrumentu paneli, melnus metāliskā toņa un hroma apdares akcentus, un arī tikai šai specifikācijai paredzētu viedo atslēgu. Pievilcīgu atmosfēru salonā rada zilos toņos izgaismoti priekšējo un aizmugurējo durvju paneļi, kā arī sēdekļi ar perforētas ādas apdari divos toņos.

    Pārdošanā modernizētais Hilux nonāks šā gada decembrī.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē