• Toyota Mirai uzstāda pasaules rekordu – 1003 km ar vienu ūdeņraža uzpildi

    Rekords
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    2. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Brauciens sākās trešdien, 26. maijā, pulksten 5:43 no HYSETCO ūdeņraža stacijas Orlī un tika pabeigts, kad ar vienu uzpildi bija veikti 1003 kilometri.

    1003 nulles emisijas kilometri tika nobraukti uz koplietošanas ceļiem dienvidos no Parīzes Luāras un Šēras un Indres un Luāras departamentā, un attālumu un patēriņu sertificēja neatkarīga organizācija.

    Rekorda mēģinājumā tika izmantots zaļais ūdeņradis, un vidējais degvielas patēriņš bija 0,55 kg/100 km, Mirai tvertnēm spējot uzglabāt 5,6 kg ūdeņraža.

    Mirai demonstrē efektivitāti un braukšanas ērtumu

    Jaunais Mirai ir Toyota otrās paaudzes degvielas šūnu elektriskais automobilis. Salīdzinājumā ar pirmās paaudzes modeli tas nodrošina augstāku veiktspēju un labāku braukšanas dinamiku, kā arī elegantāku un dinamiskāku dizainu.

    Turklāt degvielas šūnu sistēmas paaugstinātā efektivitāte kopā ar lielāku ūdeņraža tvertņu ietilpību un labāku aerodinamiku ir veicinājusi sniedzamības palielināšanos līdz aptuveni 650 km normālos braukšanas apstākļos. Savukārt tvertņu piepildīšanai pie 700 bāru spiediena uzpildes stacijā nepieciešams mazāk par 5 minūtēm.

    Lai sasniegtu šo 1003 km distances rekordu, autovadītāji pielietoja “ekobraukšanas” stilu, taču ne īpašas metodes, kuras nevarētu izmantot ikdienas braucēji.

    Toyota Mirai un ūdeņradis Beyond Zero idejas centrā

    Beyond Zero uzsver, ka nulles emisijas nav Toyota mērķis. Tas ir tikai solis Toyota elektrifikācijas ceļā, lai pārvarētu šķēršļus un veidotu labāku nākotni visiem: ārpus emisijām, ārpus ierobežojumiem, ārpus gaidām un pāri šķēršļiem.

    Mirai skaidri demonstrē ‘pāri emisijām’ aspektu, izceļot nulles emisijas elektriskās mobilitātes priekšrocības, vienlaikus sniedzot drošību, komfortu, palielinātu sniedzamību un uzpildes vienkāršumu.

    Turklāt ūdeņradis kā uzticams un bagātīgs enerģijas transportēšanas un uzkrāšanas resurss paver lielisku iespēju veidot labāku sabiedrību.

    Ūdeņradis var nodrošināt nulles emisijas mobilitāti ne tikai autotransportam, bet arī vilcieniem, kuģiem un lidaparātiem, kā arī būt rūpniecības, uzņēmumu un mājsaimniecību energonesējs.

    Šajā jomā Toyota atbalsta daudzas iniciatīvas, lai demokratizētu un dažādotu degvielas šūnu lietojumu: elektriskajos ģeneratoros (EODev), kuģos (Hynova), taksometros, autobusos (Hype un RATP), kravas automobiļos (Hino), ūdeņraža pilsētā (Woven City) un citos veidos.

    Rekorda labošanā piedalījās četri autovadītāji

    Rekorda labošanas mēģinājumā piedalījās četri braucēji, viņu vidū Energy Observer dibinātājs un kapteinis Viktorjēns Erisārs.

    Energy Observer, kam Toyota ir partneris, ir pirmais katamarāns, kas aprīkots ar Toyota degvielas šūnu sistēmu. Tas ir autonoms enerģijas ziņā, darbojas bez izmešiem un kalpo kā komunikācijas rīks un pētniecības laboratorija pārejā uz cita veida enerģiju. Energy Observer patlaban ir pāraudzis kompānijā, kas nodarbojas ar izpēti un inovācijām. Nesen Parīzē tā prezentēja savu pavisam jauno izstāžu ciematu, kas veltīts atjaunojamajiem energoresursiem un ūdeņradim.

    Šā pasākuma laikā Eifeļa torni pirmo reizi apgaismoja, izmantojot zaļo ūdeņradi un GEH2® ūdeņraža ģeneratoru, ko izstrādājis jaunuzņēmums EODev un kurā Toyota ir viens no akcionāriem.

    Trīs citi rekorda labošanā iesaistītie autobraucēji bija Toyota Motor Europe inženieris Džeimss Oldens, Maksims Leirs, Mirai produktu vadītājs, un Marija Gada, Toyota France sabiedrisko attiecību vadītāja.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē