• Tesla vadītājs Īlons Masks paziņo par aiziešanu no Twitter

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    3. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmuma Tesla Motors vadītājs Īlons Masks piektdien tviterī paziņoja, ka viņš atvienojas no šīs mikroblogošanas platformas, dodot priekšroku ziņu un diskusiju platformai Reddit.

    Aiziešana no tvitera būs radikāla pārmaiņa Maskam, kurš bija tvītojis tik brīvi, ka ASV Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) viņu pērn apsūdzēja par investoru maldināšanu tviterī ar nepatiesiem paziņojumiem par plāniem pārtraukt Tesla akciju kotēšanu biržā.

    Tesla un Masks pērn oktobrī pēc vienošanās ar SEC piekrita kopumā samaksāt 40 miljonu dolāru lielu sodanaudu, un Masks piekrita atkāpties no direktoru padomes priekšsēdētāja amata, ko viņš nedrīkstēs ieņemt vismaz trīs gadus.

    Masks gan saglabāja uzņēmuma vadītāja amatu.

    «Neesmu pārliecināts par tvitera labumu,» Masks piektdien paziņoja vairāk nekā 29 miljoniem sekotāju, nosūtot vairākus tvītus. «Reddit vēl šķiet labs.»

    «Atvienojos,» pēdējā tvītā pavēstīja Masks.

     


    Vīrietis, kurš pērn palīdzēja izglābt 12 zēnus no zemūdens alas Taizemē, ir Losandželosā iesūdzējis Masku tiesā par apmelošanu, jo Masks pēc publiska strīda ar šo britu speleologu viņu tviterī nosauca par pedo puisi.

    Masks oktobrī iesniegumā tiesai paziņoja, ka viņam nav bijis nodoma apsūdzēt šo vīrieti pedofilijā. Masks apgalvoja, ka viņa jaunības gados Dienvidāfrikā šis epitets esot bijis plaši izplatīts lamuvārds. Ir paredzēts, ka lietas iztiesāšana sāksies 2.decembrī.  

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē