• Skanstes virsotņu autostāvvietās konstatē defektus – atdalījušās flīzes un korodējis metāls

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    17. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikipedia
    Rīgas pilsētas būvvalde Skanstes virsotņu autostāvvietās konstatējusi vairākus ekspluatācijas pārkāpumus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

    Reaģējot uz iesniegumu, būvvalde veikusi pārbaudi dzīvojamo māju kompleksā Skanstes ielā 29, Skanstes ielā 29A, Jāņa Daliņa ielā 8 un Grostonas ielā 25.

    Divās autostāvvietās konstatēts, ka ir atdalījušās apdares flīzes, kas rada uzkrišanas risku garāmgājējiem.

    Autostāvvietas nesošajām sienām, pārseguma sijām un pārsegumiem novērojamas pastiprinātas mitruma pazīmes, kas varot liecināt par hidroizolācijas slāņa bojājumiem zem rekreācijas zonas, kas atrodas virs autostāvvietas.

    Autostāvvietas abos stāvos uzkrājas liels daudzums lietus ūdens. Lietus ūdens savācēji atrodas virs grīdas līmeņa, līdz ar to ūdens novade ir traucēta un atsevišķas konstrukcijas pakļautas mitruma iedarbībai.

    Kā fiksējusi būvvalde, vietām novērojama dzelzsbetona sienu un kolonnu metāla armatūras korozija, atslāņojies apmetums, ir izdrupumi dzelzsbetona un keramzītbetona mūra konstrukcijās, mitruma ietekmē bojātas šuves starp autostāvvietas pārseguma paneļiem.

    Konstatēts, ka ventilācijas iekārtas pakļautas pastiprinātai mitruma iedarbībai, atsevišķās vietās dzelzsbetona sijas apšūtas ar lokšņu materiālu un netiek ventilētas. Pie vienas no ēkām ir nosēdusies grunts, radot ietves līmeņu starpību, kas rada paklupšanas risku.

    Ņemot vērā konstatēto, Rīgas būvvalde uzdevusi ēku kompleksa īpašniekiem trīs mēnešu laikā nodrošināt autostāvvietu detalizētu izpēti, lai pārliecinātos par autostāvvietas un rekreācijas zonas ekspluatācijas drošumu un lai izstrādātu tehniskās apsekošanas atzinumu, ko iesniegt būvvaldē.

    Mēneša laikā uzdots novērst flīžu nokrišanas risku, nodrošināt garāmgājēju drošību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē