• Rīgas satiksme iegādāsies 35 elektroautobusus – kopējā līguma summa sasniedz 34 miljonus eiro

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    20. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rīgas satiksme
    Rīgas satiksme izsludinājusi elektroautobusu iepirkuma procedūru, kuras mērķis ir noteikt piegādātāju, kas uz tehniski un saimnieciski visizdevīgākajiem noteikumiem saražos un piegādās 35 elektroautobusus, kā arī to rezerves daļas.

    Iepirkuma dokumentācija paredz iespēju veikt papildu pasūtījumu vēl par 17 elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi. Elektroautobusu iegādei plānots piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

    Ar dokumentiem var iepazīties interneta vietnē www.rigassatiksme.lv, sadaļā Iepirkumi un izsoles un Elektronisko iepirkumu sistēmā. Iepirkuma procedūras pirmajā kārtā pieteikumi jāiesniedz līdz 2021. gada 21. oktobra plkst.15.00.

    Kopējā maksimālā iepirkuma summa, paredzot gan 35 elektroautobusu un to rezerves daļu iegādi, gan papildus vēl 17 elektroautobusu un to rezerves daļu iegādi, plānota 34 320 000,00 EUR bez PVN. Kopējais līguma termiņš 5 gadi, neskaitot paredzētos garantijas termiņus.

    Rīgas satiksmes valdes loceklis Andris Lubāns skaidro: “Mēs ceram, ka šajā iepirkumā pieteiksies plašs pretendentu loks, lai varētu izvēlēties patiešām labāko un saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu. 

    Izvēlētā iepirkuma metode norisināsies divos posmos. Pirmajā posmā – notiks dalībnieku atlase dalībai konkursā, savukārt otrajā posmā – atlasītie kandidāti tiks uzaicināti iesniegt savus piedāvājumus, veikta piedāvājumu vērtēšana un līguma slēgšanas tiesību piešķiršana.”

    Kandidātu atlases nolikumu var skatīt šeit un Elektronisko iepirkumu sistēmā.

    Nākamo piecu līdz septiņu gadu laikā Rīgas satiksmei būs jānomaina vismaz 255 – 260 autobusi ar dīzeļdzinējiem. Tie jau ir novecojuši, un vismaz daļa būs jāmaina uz elektrotransportu, jo zaļās komponentes no 2024. gada sabiedriskā transporta ekspluatācijā kļūst obligātas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē