• Renault plāno kļūt par līderi ar ūdeņradi darbināmo vieglo komercauto tirgū

    Ūdeņradis
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    21. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Automobiļu ražotājs Groupe Renault un Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG), kas ir degvielas šūnu sistēmu un ar ūdeņradi saistīto pakalpojumu līderis pasaulē, paziņoja par saprašanās memoranda parakstīšanu, lai līdz 2021. gada pirmā pusgada beigām Francijā nodibinātu vienādu daļu kopuzņēmumu.

    Šis kopuzņēmums tuvāko gadu laikā ļaus Groupe Renault un Plug Power kļūt par ar ūdeņradi saistīto pakalpojumu pētniecības un attīstības, pārveides, ražošanas un pārdošanas līderiem Eiropā.

    Kopuzņēmuma platforma ir paredzēta strauji augošajam vieglā komerctransporta, taksometru un komerciālo pasažieru pārvadājumu tirgum.

    Kopuzņēmums izmantos Groupe Renault pieredzi jauno enerģijas avotu jomā un tās spēcīgo pozīciju elektriskā vieglā komerctransporta segmentā, kā arī Plug Power 20 gadu pieredzi kurināmā elementu tehnoloģijās un ūdeņraža risinājumos. Plug Power ir ieviesis vairāk nekā 40 000 kurināmā elementu sistēmu, projektējis un izveidojis 110 uzpildes stacijas, kas katru dienu klientiem izsniedz vairāk nekā 40 tonnas ūdeņraža. Plug Power ir arī elektrolīzes ceļā iegūtā “zaļā” ūdeņraža risinājumu jomas līderis.

    Sākot ar 2021. gadu, izveidojot pirmos izmēģinājuma autoparkus, kopuzņēmums uzsāks ar ūdeņraža kurināmā elementiem darbināmā vieglā komerctransporta tirdzniecību Eiropā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē